ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 28/3: “Εργάσιμος χρόνος – ευέλικτες μορφές εργασίας – τηλεργασία”



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΗΠ Αθήνας, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, σε διαδικτυακή σύσκεψη, ανοιχτή προς τα μέλη και τους συναδέλφους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, με θέμα “Εργάσιμος χρόνος – ευέλικτες μορφές εργασίας – τηλεργασία”.

Ο ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας έχει ήδη επιφέρει πολλαπλές συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων του κλάδου μας σε αρνητική κατεύθυνση. Η εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας και η συνολική επέκταση των ευέλικτων μορφών έδειξαν ότι όχι μόνο δεν λειτουργεί ως “φάρμακο” στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων δημιουργεί νέα επιπρόσθετα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο είτε εργάζονται με αυτή τη μορφή είτε με τη φυσική τους παρουσία στους χώρους δουλειάς.

Την ώρα που εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα της εργασίας αυτό που βιώνουμε ως εργαζόμενοι, είναι η αύξηση και της εντατικοποίησης, της μεγαλύτερης πίεσης με διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιβάλλουν οι εργοδότες στον κλάδο και ταυτόχρονα η αύξηση του χρόνου εργασίας με την χρήση όλων των ευέλικτων μορφών της και την ίδια στιγμή οι απολύσεις στον κλάδο έχουν γίνει κανόνας.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό και συνολικά στο λαϊκό κίνημα και ετοιμάζει νέο κύκλο επίθεσης τα δικαιώματα των εργαζομένων με δεκάωρη εργασία, μονιμοποίηση της τηλεργασίας και περαιτέρω χτύπημα στις εργατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Μπροστά και σε αυτή την κατάσταση μονόδρομος για τους εργαζόμενους στον κλάδο είναι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο σύνολο αυτής της πολιτικής και να προετοιμάσουμε την κλιμάκωση της δράσης μας ώστε από τη μια να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο προς ψήφιση και από την άλλη να βγούμε μπροστά διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής που θα ανταποκρίνεται στην τεράστια τεχνολογική πρόοδο της οποίας σε σημαντικό βαθμό πραγματώνουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε την Κυριακή 28/03 στις 7:00μ.μ. σε διαδικτυακή συζήτηση μέσω πλατφόρμας που θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του ΣΕΤΗΠ στο youtube.