ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ, 13/6, 19:30, στο πάρκο εποχών στη Νέα Παραλία


Το Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν μαζικά το παρόν στην απεργία της Πέμπτης 10/6 και έγιναν ένα με τους χιλιάδες απεργούς που πλημμύρισαν την πλατεία και το δρόμο μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου και συνέβαλαν στην πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση του τελευταίου διαστήματος με μεγάλη συμμετοχή στην πλειοψηφία των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων στην περιοχή.


Η απεργία της Πέμπτης αποτέλεσε ένα καθαρό μήνυμα για την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, τους πραγματικούς εργοδότες τους τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις εργοδοτικές ενώσεις. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα δε θα περάσει! Πάρτε το πίσω!


Δεν θα χαρίσουμε το 8ωρο, την απεργία, τα συνδικάτα μας, τα δικαιώματα μας στην εργοδοσία. Δε θα τους χαρίσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο, τον έχουμε για εμάς και την οικογένεια μας. Δεν θα δουλεύουμε όσο, όποτε και όταν το θέλουν αυτοί χωρίς αποζημίωση. Απαιτούμε μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Δε δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!


Ενόψει της ολοκλήρωσης της συζήτησης στη Βουλή του τερατουργήματος Χατζηδάκη καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Τετάρτη 16/6 μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία της πόλης μας και της χώρας.


Η απεργία στις 10/6 έδειξε την πραγματική δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων, αφού ανάγκασε τη ΓΣΕΕ να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της και να προκηρύξει μια απεργία που δεν ήθελε, κάτω από την πίεση και τις εκατοντάδες αποφάσεις ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και συνδικάτων, τη στιγμή που βρίσκει θετικές πλευρές στο νομοσχέδιο όπως δήλωνε στη συνάντηση της με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.


Τέτοιες στιγμές δε χωράει καμία απογοήτευση. Κάθε ένας από εμάς στον χώρο που δουλεύει πρέπει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Να έρθει στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, αυτή την Κυριακή 13/6 19:30 στο πάρκο εποχών στη Νέα Παραλία, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας!


Η μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του συνδικάτου, πολύ περισσότερο στην απεργία, η οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, στην σωματειακή επιτροπή, στο κλαδικό και επιχειρησιακό σωματείο και η ανυπότακτη στάση απέναντι στην εργοδοσία έχει καθυστερήσει, εμποδίσει και σταματήσει διάφορα νομοσχέδια στο παρελθόν. Στο χέρι μας είναι!


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!