Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη! Όλοι στην απεργία 16/6 11:00 Αγ. Βενιζέλου


Μετά από τις απεργιακές μάχες στις 6 Μάη και στις 10 Ιούνη, όπου νέες μάζες εργαζομένων έκαναν το βήμα συμμετέχοντας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ώστε το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη να αποσυρθεί. Επιμένουμε στη θέση μας για απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς και όλων των νόμων για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που ισχύουν σήμερα, παλεύουμε για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.


Μετρήσαμε βήματα. Συνάδελφοί μας τόλμησαν, κάποιοι για πρώτη φορά, κάποιοι μετά από αρκετό καιρό, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το σπάσιμο του φόβου, αλλά και της αίσθησης ανημποριάς μπροστά στις εξελίξεις, αποτελεί από μόνο του ενθαρρυντικό στοιχείο και παρακαταθήκη για τις ακόμα μαζικότερες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας.


Η αγανάκτηση για όσα φέρνει το νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα σε πλήθος κατακτήσεών μας, αλλά και για καταστάσεις που έχουν παγιωθεί εδώ και καιρό στους χώρους εργασίας μας και οδηγούν στο να «ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής», σε συνδυασμό με την ύπαρξη ταξικού σωματείου στον κλάδο, αποτέλεσαν κινητήριο μοχλό για την μαζικότερη συμμετοχή του τελευταίου διαστήματος.


Κάνουμε στην άκρη τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχοντας προκηρύξει την απεργία της 10ης Ιούνη, μόνο και μόνο ως ξεκάρφωμα και μετά από την πίεση του ταξικού κινήματος που με αποφάσεις για απεργία τους παρέκαμπτε, έχει σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά!


Μάλιστα, αυτή τη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεπέρασε ακόμα και τις εργοδοτικές ενώσεις στη στήριξη του νομοσχεδίου αφού όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία την Τετάρτη 16/6 μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για στάση εργασίας αλλά με ανακοίνωση της, ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους εργαζόμενους να “σφύριξουν τη λήξη” στις απεργιακές κινητοποιήσεις και χτυπάει μόνο παλαμάκια ρίχνοντας την ευθύνη σε ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία για την οργάνωση της απεργίας. Η στάση αναμονής πριν παρουσιαστεί επίσημα το νομοσχέδιο αλλά και οι δικαιολογίες που προέβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να διευκολύνουν την κυβέρνηση στο έργο της, όπως τα λεγόμενά τους για «νομοσχέδιο που έχει και θετικά» αποκαλύπτουν πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από δαύτους για την κλιμάκωση του αγώνα. Η μόνη τους διαφωνία ήταν


Δεν περιμένουμε τίποτα από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιούνη, αποφάσισε προκήρυξη απεργίας για τις 16 Ιούνη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00 και στις 19:00 το απόγευμα την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Τώρα, να γίνουν παραπάνω βήματα στην αντεπίθεσή μας! Να εντείνουμε την προσπάθειά μας για μαζική συμμετοχή! Η επερχόμενη απεργία να βρει τις συγκεντρώσεις μας μαζικότερες! Να πλημμυρίσει η πόλη από το απεργιακό ποτάμι, να λάμψει η λαϊκή καταδίκη προς το νομοσχέδιο!


ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Διεκδικούμε:

  •  Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά. Να αποσυρθεί τώρα! 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στο ύψος των αναγκών μας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι περί «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
  • Να καταργηθεί το “μίνι Εργασιακό” του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας με το χαρακτήρα του προσωρινού, αλλά με στόχο να μείνει μόνιμα.
  • Όχι στην καταστολή, στις απαγορεύσεις και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνεται τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με έξοδα της εταιρίας. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα της εργοδοσίας.
  • Καθημερινές και συνεχείς απολυμάνσεις από ειδικευμένο προσωπικό.
  • Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση στο χώρο εργασίας.
  • Κανένας εξαναγκασμός για τηλεργασία. Η εργοδοσία έχει την ευθύνη να καταστήσει ασφαλή τον χώρο εργασίας καθώς και την μεταφορά από και προς αυτόν. Όπου εφαρμόζεται η τηλεργασία να καλύψει η εργοδοσία τα έξοδα της (Internet, θέρμανση, καρέκλα, γραφείο κ.α.