Γενική Συνέλευση 6/9 19:30 στο αμφιθέατρο του Κήπου Εποχών στη Νέα Παραλία


Συνεχίζουμε τον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων,

για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!


Μέσα στο καλοκαίρι οι πυκνές και σύνθετες εξελίξεις, έκαναν παραπάνω από καθαρό το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το περιβόητο “επιτελικό” κράτος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ψήφιση αντεργατικών νόμων και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων για χάρη της εργοδοσίας άλλα εξαιρετικά αναποτελεσματικό στην προστασία της δημόσιας υγείας, της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας.


Την ώρα που οι καταστροφικές πυρκαγιές ακόμα έκαιγαν, το υπουργείο Εργασίας έβγαζε εγκύκλιο που εξειδικεύει περαιτέρω τον αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, θεσπίζοντας νέα εμπόδια για την απεργία, τη λειτουργία και δράση των εργατικών σωματείων, το φακέλωμα των εργαζομένων ενώ μόλις χθες εξέδωσε νέα εγκύκλιο. Ταυτόχρονα, ψήφισε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, πατώντας σε προηγούμενους σχετικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενων κυβερνήσεων, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.


Μετά από ένα ακόμα καλοκαίρι που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν λάστιχο για χάρη του τουρισμού, που τα κρούσματα Covid-19 στους εργασιακούς χώρους αυξάνονται, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες πίσω από το ζήτημα του εμβολιασμού ενώ την ίδια στιγμή μάλιστα ετοιμάζει να φέρει νομοσχέδιο για το νέο “Ε.Σ.Υ.” που θα προβλέπει κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.


Παράλληλα, η ακρίβεια στην αγορά, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, οι αυξήσεις στο ρεύμα φορτώνουν νέα βάρη στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.


Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων αντεργατικών νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας, για να προστατέψουμε την υγεία μας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.


Ευχαριστούμε όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα αλληλεγγύης και συνδράμουν ώστε να συγκεντρωθεί όλη η μέχρι τώρα βοήθεια που έχει σταλεί στους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Οι ανάγκες δε σταματούν. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 6/9 19:30 στο αμφιθέατρο του Κήπου Εποχών στη Νέα Παραλία.