10/10 18:00 ΕΚΘ – Εκλογοαπολογιστική συνέλευση ΣΕΤΗΠ


ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


Το ΣΕΤΗΠ τα τελευταία χρόνια μέσα από την πρωτοπόρα δράση του μέσα στους χώρους δουλειάς αναδείχθηκε ως στήριγμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις. Όλοι μαζί δώσαμε μάχες για καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις εταιρείες που δουλεύουμε, για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή ΣΣΕ, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.


Το σωματείο μας στήριξε τους εργαζόμενους καταγγέλλοντας τις απολύσεις σε τηλεφωνικά κέντρα και εταιρείες πληροφορικής, τις απλήρωτες υπερωρίες και διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων, τη πληρωμή όλων των υπερωριών κ.α. Διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Σήμερα, η ανάγκη για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο είναι ακόμα πιο επίκαιρη. Τη στιγμή που ο κλάδος βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης για την οποία μιλάνε όλοι, εμείς καθημερινά δουλεύουμε με χειρότερους όρους εργασίας, εντατικοποίηση, ξεχειλωμένα ωράρια, στοχοθεσία και πίεση συνθήκες που επιβαρύνει η εκτεταμένη τηλεργασία που επιβλήθηκε στον κλάδο με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα, ενώ οι τιμές στο σούπερμαρκετ, στο ρεύμα και το αέριο ανεβαίνουν αφαιρώντας σημαντικό κομμάτι από το μισθό μας, οι μισθοί στην πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου παραμένουν δυσανάλογα καθηλωμένοι τα τελευταία χρόνια.


Τη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας έρχεται να υποστηρίξει και η ψήφιση του πρόσφατου νόμου Χατζηδάκη το καλοκαίρι, με τον οποίο η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους επιχειρηματικούς ομίλους να μας βάζουν να δουλεύουμε τις Κυριακές, να μας πληρώνουν τις υπερωρίες σε ρεπό σε βάθος …εξαμήνου, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία – ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων – και να απολύουν με μεγάλη ευκολία συνδικαλιστές και όσους εργαζόμενους δε δέχονται να θυσιάζουν τη ζωή τους προκειμένου οι εταιρείες και οι όμιλοι να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους.


Χρειάζεται λοιπόν να γίνουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί σήμερα ώστε από καλύτερη θέση αύριο να μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδια τους. Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στους χώρους δουλειάς, να μη δεχτούμε να γίνουν το γραφείο και το σπίτι μας εργασιακά γκέτο, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, να φροντίζουμε την οικογένεια μας και όποια συναδέλφισσα, συνάδελφο, οικογένεια το έχει ανάγκη.


Δίνουμε μαζικά το παρόν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 10/10 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να συζητήσουμε την πείρα από τις μάχες που δώσαμε, την ανάγκη να γίνουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί για να οργανώσουμε τις μάχες που έρχονται.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 18:00 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Ολύμπου & Αριστοτέλους)