ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς της χώρας μας, που κόντρα στην πολιτική της κυβέρνηση που μας βουλιάζει στην φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο, έδωσαν χθες τη δική τους αγωνιστική απάντηση! Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση και άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης!

Τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη (και όλη η Βόρεια Ελλάδα) έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, η κυβέρνηση επιτίθεται απρόκλητα σε εργαζόμενους γιατί οι τελευταίοι τόλμησαν – μαζί με το «δεν πάει άλλο με την ακρίβεια», την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις- να διαδηλώσουν το αίτημά τους υπέρ της ειρήνης και της απεμπλοκής της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το «έγκλημά» τους ήταν πως την ώρα της κινητοποίησης, προσέγγισαν τα βρετανικά τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα και έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home», απαιτώντας τη Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Με αποφασιστικότητα δόθηκε η σκληρή μάχη για να ακουστεί παντού η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, πως δεν θέλουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σύγκρουση μεταξύ δολοφόνων λαών, πως δεν διαλέγουμε ληστή. Δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, που όπως όλες οι προηγούμενες, δίνει πάνω από 4 δις για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έχει ευρώ για τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση, που με ευθύνη της οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν πρωτοφανή αγριότητα ενάντια στους εργαζόμενους. Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς. Προσπαθούν να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί με κατασκευασμένες, ψευδείς κατηγορίες και στοιχεία!

Στην απρόκλητη βία, στις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό αγωνιστών εργατών, η απάντηση είναι πως δεν κάνουμε βήμα πίσω, είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι από τους ΝΑΤΟϊκούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η χθεσινή μέρα έδειξε ακόμη μια φορά πως ο οργανωμένος λαός, αποφασισμένος είναι πράγματι ανίκητος. Μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια κράτους και εργοδοσίας, όσο δυνατοί και αν φαίνονται αυτοί.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι, οι χθεσινές προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις και ορίστηκε δικάσιμος για τις 15 Ιούνη.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες  μας, υπέρ της ειρήνης και της απεμπλοκής της χώρας μας από τους πολέμους, η περιοχή μας δεν θα γίνει ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!