ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΣΕΤΗΠ 5/9 ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ


Το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του, την αμέριστη στήριξη του στο δίκαιο αγώνα που δίνει εδώ και ένα μήνα το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η μεγάλη απεργιακή μάχη των εργαζομένων για να ανακληθούν οι 15 απολύσεις των συναδέλφων τους, για να υπογραφεί ΣΣΕ με κατοχύρωση δικαιωμάτων και μισθούς στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων, αποτελεί παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη, δίκαια βρίσκεται δίπλα στους σπουδαίους αγώνες στην COSCO, την ΛΑΡΚΟ, την EFOOD, τα λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας.


Καταδικάζουμε την προκλητική και άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους απεργούς, και στους συγκεντρωμένους έξω από την πύλη του εργοστασίου, κατ εντολή της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστια ευθύνη για το όργιο βίας που κατέληξε στον τραυματισμό 6 συναδέλφων, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου.


Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, και που θέλουν να εξασφαλίσουν με τους νόμους που έχουν ψηφίσει, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο η εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ χτίζει την επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους. Έτσι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την λεγόμενη εξυγίανση: με εργάτες χωρίς δικαιώματα, με τσακισμένα δικαιώματα, χωρίς σωματεία.


Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απομακρύνει από το εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ τις αστυνομικές δυνάμεις. Να πάρει όλα τα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που υπάρχουν ενάντια σε εργαζόμενους ή απεργούς.