ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 12/10 – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/11


Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.ΤΗ.Π.

Τετάρτη 12 Οκτώβρη, 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Μην ανέχεσαι την ώρα που οι εταιρείες στις οποίες δουλεύουμε συζητάνε πόσα δισεκατομμύρια θα φάνε από το ταμείο ανάκαμψης, οι οικογένειές μας να συζητάνε τι θα κόψουν από το τραπέζι τους. Μη ανέχεσαι να δουλεύεις με καθηλωμένο μισθό, αναντίστοιχο της αύξησης του κόστους ζωής, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ωράρια ευέλικτα που κάνουν τη ζωή σου λάστιχο. Μην ανέχεσαι να παγώσεις το χειμώνα, να ζεις στην ενεργειακή φτώχεια, πληρώνοντας την εμπλοκή της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις πολιτικές επιλογές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στην «πράσινη ανάπτυξη» που έφερε το χρηματιστήριο ενέργειας, μετατρέποντας την ενέργεια από αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό.

Μην περιμένεις άλλο! Κανείς δε θα σου λύσει τα προβλήματα, πόσο μάλλον αυτοί που τα δημιουργούν. Η ζωή μας δε χωράει σε voucher και pass. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι, μέσα από την οργάνωση μας, μέσα από τα συνδικάτα μας μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτήν την βαρβαρότητα.

Στις 9 Νοέμβρη, γινόμαστε ο πιο δυνατός κρίκος στην απεργιακή αλυσίδα!

Παίρνουμε κουράγιο από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι τον τελευταίο χρόνο, στην eFood, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, από τον αγώνα που δίνουν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, που δεν τσίμπησαν στα εκβιαστικά διλλήματα που έβαζαν οι εταιρείες τους και δεν υπέγραψαν τις κατάπτυστες τροποποιητικές συμβάσεις που θα τους έφερναν σε χειρότερη θέση. Συνεχίζουμε! Δίνουμε απεργιακή απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια της σημερινής κυβέρνησης αλλά και σε όσους προσπαθούν να μας στρέψουν στη λογική ότι μόνη λύση είναι να έρθει άλλη κυβέρνηση, δήθεν πιο φιλολαϊκή.

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε:

– Γιατί το κόστος ζωής αυξάνεται χωρίς τέλος, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι, μειώνοντας έτσι την αγοραστική μας δύναμη. Αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό!

– Γιατί δεν ανεχόμαστε, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας μας να συμφωνούνται υπό το καθεστώς «ατομικής διαπραγμάτευσης» με τον εργοδότη μας, όταν γνωρίζουμε πως αυτός έχει το πάνω χέρι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση. Μόνη λύση η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με όρους που μας ικανοποιούν!

– Γιατί η μετακίνηση προς και από την εργασίας μας δεν μπορεί να είναι «ατομική ευθύνη». Η μετακίνηση με προσωπικό όχημα, με την τιμή της βενζίνης στα ύψη, αφαιρεί επιπλέον μέρος από το μισθό μας. Από την άλλη, το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Διεκδικούμε η μετακίνηση του προσωπικού προς και από την εργασία να πραγματοποιείται με ευθύνη της εργοδοσίας!

– Γιατί δε μπορούμε να δεχτούμε πως ενώ η τεχνολογία εξελίσσεται και αυξάνει την παραγωγικότητα της εργασίας, καλούμαστε να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες υπό την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη, να εντατικοποιούμε τους ρυθμούς εργασίας και να βρισκόμαστε διαρκώς υπό πίεση για να βγει η δουλειά. Διεκδικούμε μείωση των εργάσιμων ωρών σε 7 ανά ημέρα, με 5 εργάσιμες ημέρες τη βδομάδα, χωρίς να μειωθεί ο μισθός μας, με παράλληλη πρόσληψη του αναγκαίου επιπλέον προσωπικού από την εργοδοσία ώστε οι ρυθμοί εργασίας να είναι ανθρώπινοι.

– Γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται έχουν μετατρέψει βασικά αγαθά σε είδη πολυτελείας. Οι τιμές σε τρόφιμα, ρεύμα, φυσικό αέριο, βενζίνη έχουν εκτροχιαστεί. Απαιτούμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να μειωθούν τα τιμολόγια σε ρεύμα και φυσικό αέριο με παράλληλη επιβολή πλαφόν.

– Γιατί ο πόλεμος στη γειτονιά μας κλιμακώνεται, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπλέκοντάς μας βαθύτερα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, στο πλευρό του ΝΑΤΟ, είτε με κυρώσεις προς τη Ρωσία που τις πληρώνει ο λαός, είτε μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια ατέλειωτη βάση του ΝΑΤΟ με κίνδυνο να μπούμε στο στόχαστρο του αντιπάλου. Δε θα πληρώσουμε εμείς τους ανταγωνισμούς τους. Καμιά συμμετοχή στα σχέδιά τους. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

– Γιατί η μονιμοποίηση της τηλεργασίας που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι εις βάρος μας, με την επιβολή των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, θέρμανση) στον εργαζόμενο, το ξεχείλωμα του ωραρίου και την απομόνωση του κάθε εργαζόμενου από τους υπόλοιπους. Να αναλάβει η εργοδοσία στο ακέραιο τα έξοδα της τηλεργασίας για όσο αυτή εφαρμόζεται.

Γιατί ο αυταρχισμός και η κατάργηση βασικών ελευθεριών έχει χτυπήσει κόκκινο. Φτάνει πια με την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με την προσπάθεια να μας έχουν διαθέσιμους προς εκμετάλλευση με δεμένα τα χέρια. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, καμία στοχοποίηση συναδέλφων που μπαίνουν μπροστάρηδες στη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας!

Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Παίρνουμε μέρος στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη και στη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.ΤΗ.Π., στις 12 Οκτώβρη, 7:00 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου 32 & Αριστοτέλους) για την προετοιμασία της απεργιακής μας απάντησης.