ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ SKROUTZ


Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζόμενους στην Skroutz στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις νέες συμβάσεις, με βλαπτικούς όρους, που φέρνει η εργοδοσία, παλεύοντας για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας.

Η εργοδοσία της Skroutz έφερε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με βλαπτικές μεταβολές, που ενσωματώνουν το νόμο Χατζηδάκη. Χαρακτηριστικά προβλέπουν μεταξύ άλλων αλλαγή στη θέση εργασίας και το ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες περιοχές, αφαίρεση του διαλείμματος από το ωράριο, παγίωση της τηλεργασίας, εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στους υπολογιστές των εργαζομένων.

Η αποφασιστική και με αντανακλαστικά δράση των εργαζομένων που προχώρησαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις μέσα από το ΣΕΤΗΠ Αττικής και της σωματειακής επιτροπής του στην Skroutz,  ήδη κατάφερε να κάμψει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και απέσυρε την αυθαίρετη διορία που είχε θέσει για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, καθώς δέχτηκε και συνάντηση με το ΣΕΤΗΠ. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και βάζουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις!

Ο αγώνας των συναδέλφων μας στην Skroutz είναι και δικός μας αγώνας! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας και σε μια σειρά χώρους στην Θεσσαλονίκη, που δεν τσίμπησαν στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας και δεν υπέγραψαν ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις.

Κανένας εργαζόμενους μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τώρα, με αυξήσεις στους μισθούς μας!

Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, στις 10:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου!