ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ


Το Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει κάθε εργαζόμενο που άφησε στην άκρη τη στάση αναμονής, έσπασε το φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργεί η εργοδοσία και συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία στις 9 του Νοέμβρη.


Το ΣΕΤΗΠ έδωσε μαζικά το παρόν από το πρωί στις απεργιακές προσυγκεντρώσεις στον ΟΤΕ Φοίνικα αρχικά και στον ΟΤΕ στην Καρόλου Ντηλ, προβάλλοντας ξεκάθαρα τις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, 7ωρο-5ημερο-35ωρο, φθηνό ρεύμα, ενεργεία και τρόφιμα για το λαό.


Η απεργιακή συγκέντρωση που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αποτέλεσε αποκορύφωμα του απεργιακού παλμού που δόνησε την πόλη, δίνοντας μια γεύση από τη μαζικότητα και τη δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, καθώς και υπόσχεση για τη συνέχεια.


Η αυξημένη συμμετοχή αποτελεί ένα βήμα στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος στη χώρα μας. Ισχυροποίηση που είναι προϋπόθεση για ουσιαστικές νίκες και κατακτήσεις των εργαζομένων. Άλλωστε, η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει πως όπου υπήρχαν νίκες των εργαζομένων, αυτές ήρθαν μόνο όταν μαζικά και ανυποχώρητα αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες, κάνοντας δική τους υπόθεση την πραγματοποίησή τους, χωρίς αναμονή. Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη πανελλαδική απεργία δεν είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο στη δράση μας. Είναι συνέχεια κάθε προηγούμενης κινητοποίησης και κρίκος για κάθε επόμενη, ως μέσο για την αναγκαία συνεχή κλιμάκωση.


Κόντρα στο συμβιβασμό, στη λογική των λύσεων «από τα πάνω» συνάδελφοί μας έκαναν το βήμα και απέργησαν για πρώτη φορά, παίρνοντας κουράγιο και από συναδέλφους τους που συμμετείχαν κι αυτοί στην απεργία, κάνοντας ένα κρίσιμο βήμα στον εργασιακό τους βίο.


Στείλαμε το μήνυμα τόσο στην εργοδοσία, όσο και στην κυβέρνηση, πως:

– Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε με όρους που δε μας ικανοποιούν.

– Αν δε δουλέψουμε εμείς, δε θα βγει η δουλειά τους.

– Δε γίνεται τη στιγμή που επιχειρήσεις του κλάδου επιδοτούνται με δισεκατομμύρια, παρουσιάζουν αυξημένη κερδοφορία, εμείς να πληρώνουμε τον πληθωρισμό τους, να μειώνεται η αγοραστική μας δύναμη και από την άλλη να περιμένουμε μαγικές λύσεις.

– Πατάμε πόδι στην εντατικοποίηση, στα deadline και στους στόχους που με πίεση μόνο πιάνονται, γιατί η εργοδοσία δε θέλει να κάνει παραπάνω προσλήψεις, στις απλήρωτες υπερωρίες, στο να μας ζητούν να βάζουμε πλάτη για να μη μειωθούν τα κέρδη τους.

– Δε θα δεχτούμε να μείνει κανένα σπίτι συνανθρώπου μας παγωμένο ή χωρίς ρεύμα, περικόπτοντας βασικές ανάγκες για να πληρωθούν οι λογαριασμοί και τα ενοίκια.

– Απορρίπτουμε την άθλια κυβερνητική ρητορική του «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», την κρατική τρομοκρατία για να παραμένουμε σκυφτοί και υποταγμένοι.


Συνεχίζουμε! Η απεργία της 9ης Νοέμβρη να αποτελέσει σταθμό για περαιτέρω κλιμάκωση! Με σωματειακές επιτροπές που θα διεκδικούν βελτίωση των όρων δουλειάς σε κάθε χώρο εργασίας, με νέες εστίες αντίστασης παντού, χωρίς «εκπτώσεις» για κανένα λαϊκό πρόβλημα. Με καλύτερους όρους για μαζικότερες μάχες αύριο. Με νέα ορμή για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.