ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ SEMITRON Α.Ε.



Για άλλη μια φορά καταρρίπτεται πανηγυρικά το αφήγημα που θέλει τον αποδοτικό και συνεπή εργαζόμενο να εξελίσσεται εργασιακά ανεμπόδιστα και να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή. Για άλλη μια φορά η εργοδοσία δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της, επιχειρώντας να έχει στον εργασιακό χώρο «το δρόμο ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα».


Ο λόγος για τη Semitron Α.Ε. που μετρημένες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, προέβη σε δύο απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες ακολουθούν άλλη μία απόλυση προ ολίγων εβδομάδων. Αυτή ήταν η ανταμοιβή των εργαζομένων εν όψει Χριστουγέννων για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.


Πρόκειται για συναδέλφους που προέβαλλαν διεκδικήσεις για αύξηση του μισθού τους. Στη μία περίπτωση μάλιστα, ο συνάδελφος είχε και συνδικαλιστική δράση, γεγονός που απ’ ότι φαίνεται ενόχλησε την εργοδοσία. Δυστυχώς για την εταιρεία, η συνδικαλιστική δράση είναι νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κατά συνέπεια τέτοιου είδους απολύσεις δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν εκδικητικές και καταχρηστικές.


Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στους χαμηλούς μισθούς και στο πιεστικό και ψυχοφθόρο κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία. Είναι υπόθεση δική μας, ως εργαζόμενοι, να εμποδίζουμε να χάνει τη δουλειά του ένας συνάδελφος. Παρεμπόδιση απολύσεων, βελτίωση του κλίματος στη δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την οργάνωσή μας στο σωματείο και την κινητοποίησή μας συλλογικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπόθεση δική μας να απαιτήσουμε να ανακληθούν οι απολύσεις.


Δε θα δεχτούμε καμία καταχρηστική απόλυση συναδέλφου!


Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις!


Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι στη δουλειά!