Καταδικάζουμε την απαράδεκτη προσαγωγή μαθητών στην Πάτρα


Καταδικάζουμε την απαράδεκτη προσαγωγή  από την αστυνομία χθες το πρωί δυο μαθητών 15μελους στην Πάτρα μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου, που τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές απαιτούν με τις κινητοποιήσεις τους να μην συγκαλυφθεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη και συνεχώς κινητοποιούνται.

Τη στιγμή που ακόμα θρηνούμε τους ανθρώπους που χάθηκαν, η κυβέρνηση βιάζεται να συνεχίσει την πολιτική καταστολής κάθε φωνής που αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες ζωής, δουλειάς, σπουδών.

Τους εξηγούμε λοιπόν ότι όπως και αυτή έτσι και όσες τέτοιες προσπάθειες κάνουν θα πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές και τα αιτήματα τους να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τεμπη και τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζουμε, αύριο Κυριακή 12/3 στις 11:30 Εγνατία με Αριστοτέλους (στάση 32) για να λογοδοτήσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη, για να παρθούν μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόντρα στη λογική κόστους – οφέλους και τις εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας που τη βάζουν σε κίνδυνο.