ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 – Γ.Σ. ΤΡΙΤΗ 14/3 19:00 ΕΚΘ


Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 19:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου!

Θρηνούμε για τους νεκρούς του δυστυχήματος, κάποιοι από τους οποίους ήταν και συνάδελφοί μας σε εταιρείες πληροφορικής. Το πρώτο σοκ διαδέχεται η οργή για το γεγονός πως δεν απετράπη ένα τέτοιο γεγονός, την ίδια στιγμή που τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της πληροφορικής σε άλλους τομείς κάνουν «θαύματα». Γίνεται εμφανές σε όλους πως οι ελλείψεις στα αναγκαία συστήματα ασφαλείας, με ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων όσο και των εταιρειών του σιδηροδρομικού έργου μπορούν να αποβούν μοιραία!

Τώρα την οργή διαδέχεται ο αγώνας! Η απάντηση των εργαζόμενων σε όλα τα παραπάνω, μας γεμίζει αισιοδοξία και κουράγιο ότι θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος, ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 8 Μάρτη ήταν οι πιο μαζικές εδώ και πολλά χρόνια! Ειδικότερα, στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, συμμετείχαν δεκάδες νέων απεργών από πλήθος εταιρειών, οι οποίοι έσπασαν για πρώτη φορά το φόβο.

Οι διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες δουλεύουμε προσπάθησαν να μας σταματήσουν, είτε τρομοκρατώντας πως τάχα «δεν έχουμε νομικά κάλυψη να απεργήσουμε», κάτι το οποίο ήταν ψέμα, είτε λέγοντας πως «θα πάει πίσω το project και θα υπάρχει πρόβλημα με τους πελάτες», ακόμα και παρακαλώντας τον καθένα από εμάς χωριστά να μη συμμετέχει στην απεργία! Φάνηκε ο φόβος τους, φάνηκε η δύναμη μας. Αυτό τους ανησυχεί! Να απέχουμε από την εργασία μας. Χωρίς εμάς στο πληκτρολόγιο ή στο ακουστικό, είναι ανίσχυροι για κάθε περάτωση οποιουδήποτε project!

Συνεχίζουμε! Η αντίδραση στο έγκλημα των Τεμπών βάζει στο προσκήνιο ακόμα πιο επιτακτικά το ότι η ασφάλεια μας, η σωματική μας ακεραιότητα, η ζωή μας, δεν μπορεί να παίζεται κορώνα γράμματα! Απαντάμε με νέα απεργία, Πέμπτη 16 Μάρτη, με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν ήταν η κακιά στιγμή! Το προηγούμενο διάστημα είχαν συμβεί ξανά σιδηροδρομικά «ατυχήματα» μικρότερης κλίμακας, οι σιδηροδρομικοί με τα σωματεία τους προειδοποιούσαν. Αλλά και καταστροφές όπως πυρκαγιές, πλημμύρες ή εργατικά ατυχήματα, φαινόμενα που έχουν κοινή ρίζα με το συμβάν στα Τέμπη: το κέρδος τους. Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της ζωής μας θεωρούνται κόστος τόσο από το κράτος και τις κυβερνήσεις όσο και από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δυναμώνουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα ζωής και θανάτου που δίνουμε:

Για να διεκδικήσουμε η ασφάλειά μας να μην μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους και του κέρδους! Να λογοδοτήσουν όλοι οι ένοχοι! Διεκδικούμε σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μεταφορές για όλο το λαό! Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, για 7ωρο-5ημερο-35ωρο με μία ώρα διαλείμματος εντός του 7ωρου. Για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Για μετακίνηση προς και από την εργασία με ευθύνη της εργοδοσίας. Για προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζονται, ώστε να μειωθεί ο όγκος και η ένταση της δουλειάς κατά άτομο. Όχι στην αθλιότητα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα!

Η οργή που όλοι νιώθουμε να γίνει αγωνιστική δράση!