Όλοι οι συνάδελφοι από “τρίτες εταιρείες” να προσληφθούν άμεσα στην e-Value


Το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων από “τρίτες εταιρείες” στην e-Value για λογαριασμό του ομίλου ΟΤΕ πρέπει να σταματήσει. Στο όνομα του σταθερού κόστους που εξασφαλίζει στον όμιλο τα δυσθεώρητα κέρδη που διαβάζουμε κάθε φορά στις ανακοινώσεις τα δικαιώματα μας παίρνουν τον κατήφορο.

Η χρήση εταιριών επινοικίασης δεν είναι τυχαία. Είναι στρατηγική του ομίλου για να δημιουργήσει εργαζόμενους διαφορετικών ταχυτήτων, έξω από τις ΣΣΕ και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Με τον τρόπο αυτό μας χρησιμοποιούν ως φόβητρο και μοχλό πίεσης και για τους υπόλοιπους εργαζομένους στον ΟΤΕ, για να πέφτουν συνολικά τα δικαιώματα προς τα κάτω και τα κέρδη να εκτοξεύονται.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συναδέλφου που δούλευε σχεδόν 5 χρόνια σε εργολάβο και ενώ ζητούσε επανειλημμένα να προσληφθεί στην e-Value αφού κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της η εταιρεία αρνήθηκε προκλητικά να τον προσλάβει.

Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τις τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις τελευταίες απεργίες με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη είναι ότι αυτό που οι εταιρείες λογαριάζουν ως κόστος είναι τα δικά μας δικαιώματα, η δικιά μας ασφάλεια και υγεία, η δικιά μας η ζωή, η ζωή των παιδιών μας. Και προσπαθούν να μειώσουν όλα αυτά τα “κόστη” για να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Ήρθε η ώρα να πούμε: Φτάνει πιά!

  • Διεκδικούμε να καταργηθεί τώρα το άθλιο καθεστώς της ενοικιαζομένης εργασίας. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις “τρίτων εταιρειών” σε συμβάσεις με την ίδια την eValue με ένταξη στη ΣΣΕ της eValue

Οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας Σωματείο το ΣΕΤΗΠ και οργανώνουμε την πάλη μας, για την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς, με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα.