Πάρτε πίσω την υπογραφή της επαίσχυντης ΣΣΕ 


Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠΘ χαιρετίζει τους συναδέλφους στον ΟΤΕ και την COSMOTE που παλεύουν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν την υπογραφή που έβαλαν “σαν κλέφτες” ξημερώματα στην επαίσχυντη ΣΣΕ που πρότεινε η εργοδοσία, οι εκλεγμένοι της παράταξης “ΕΝΙΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ).

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία συναδέλφων της ΕΣΚ-ΟΤΕ να συγκεντρωθούν υπογραφές με τις οποίες ζητούν την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την έγκριση ή την απόρριψη της ΣΣΕ.

Δεν αναγνωρίζουμε την υπογραφή αυτής της επαίσχυντης ΣΣΕ. Η υπογραφή της μάλιστα γυρίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα στον κλάδο χρόνια πίσω αφού ενσωματώνει αλλαγές (προσωπική διαφορά, μη αναγνώριση ειδικοτήτων, κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων αλλά και μείωση άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων όπως τα έξοδα φύλαξης τέκνου το οποίο θα δίνει πλέον υπό προϋποθέσεις) ενώ στο νέο Γενικό κανονισμό προσωπικού που ψήφισαν οι ίδιες δυνάμεις ενσωματώνεται όλη η αντιδραστική νομοθεσία των τελευταίων χρόνων μαζί και ο νόμος Χατζηδάκη καταργώντας μεταξύ άλλων το 8ωρο και αφήνοντας την εργοδοσία να αποφασίζει τον καθορισμό του ωραρίου εργασίας κατά το δοκούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των σαρωτικών αλλαγών που φέρνει η υπογραφή της ΣΣΕ-έκτρωμα είναι ότι καταργεί την ιδιότητα του Μισθωτού Μηχανικού και του Μισθωτού Τεχνικού αφού δεν αναγνωρίζει κανένα πτυχίο και επαγγελματικό δικαίωμα. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τεχνολογία , στην Πληροφορική αλλά και στις Οικονομικές υπηρεσίες γίνονται υπάλληλοι γραφείου με δεξιότητες αφού καταργείται κάθε επίδομα συνδεδεμένο με το επαγγελματικό δικαίωμα.

Δε θα τους περάσει

Την ίδια στιγμή που ο κλάδος βρίσκεται σε ανάπτυξη, ο όμιλος ΟΤΕ έχει σημειώσει ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας 42% και μάλιστα είναι και θα είναι ένας από τους κύριους αποδέκτες των έργων που εντάσσονται στα δισεκατομμύρια του ταμείου Ανάκαμψης οι πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπέγραψαν τη ΣΣΕ-έκτρωμα που εξασφαλίζει τα κέρδη της εργοδοσίας και διαλύει κατακτήσεις δεκαετιών. Η αντίθεση είναι χαρακτηριστική, όταν μόνο στην κινητή τα έσοδα αγγίζουν τα 1.3 δις ευρώ το εργατικό δυναμικό πληρώνεται 1.9 εκατομύρια ευρώ το μήνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να παλεύουν για να παρθεί πίσω η υπογραφή της εκτρωματικής αυτής ΣΣΕ που θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κλάδο. Να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και να καταδικάσουν τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που υπέγραψαν στηρίζοντας παράλληλα τις ταξικές δυνάμεις που βγαίνουν μπροστά για να έχουν λόγω οι ίδιοι εργαζόμενοι για τη ΣΣΕ που έχουν ανάγκη και στηρίζουν.

Συνάδελφοι, ενισχύστε την οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Δώστε μήνυμα σε όσους παίζουν με τις ζωές μας ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.