Ανταπόκριση Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης ΣΕΤΗΠ



Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας ολοκληρώθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας!


Στον απολογισμό της δράσης του Συνδικάτου μας ξεχώρισε η δράση σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στον κλαδο. Ενάντια σε απολύσεις, όπως σε TaskUs, Semitron, OTS, αλλά και στους μεγάλους ομίλους OTE και Vodafone. Ενάντια στην εντατικοποίηση, στην ενοικιαζόμενη εργασία, στις τροποποιητικές συμβάσεις. Ακόμα, ξεχώρισε η συμμετοχή σε μεγάλους σταθμούς του κινήματος, οι κινητοποιήσεις και απεργίες για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, η έμπρακτη στήριξη στους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς του τελευταίου διαστήματος, τόσο με αποστολή υλικού, όσο και αποστολή μελών για να ξελασπώσουν, κυριολεκτικά, τον λαό. Τονίστηκε η ιδιαίτερη συμβολή στον απεργιακό ξεσηκωμό ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη, καθώς άμεσα με Γενική Συνέλευση πήραμε απόφαση για απεργία για να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, την στιγμή που το ΕΚΘ και η ΓΣΕΕ διαφήμιζαν σαν θετικό και υποχρεωτικό το νομοσχέδιο, ως ευρωπαϊκή οδηγία.


Τόσο εισηγητικά, όσο και από τις τοποθετήσεις, στάλθηκε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο Παλαιστινιακός λαός.


Το λόγο πήραν μέλη των νεοϊδρυθέντων επιχειρησιακών σωματείων σε Beta CAE Systems, Pfizer και  Deloitte, μεταφέροντας πολύτιμη πείρα από τους χώρους, τονίζοντας τη συμβολή των σωματειακών επιτροπών για αυτό το σκοπό, αλλά και αναδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται από εδώ και μπρος. Δυναμικές ήταν επίσης οι τοποθετήσεις από εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες τού κλάδου, Τeleperformance, Deutsche Telekom, Intrasoft, ENET κ.α.. Τονίστηκε η ανάγκη αλλά και οι δυνατότητες να δημιουργηθούν και άλλα επιχειρησιακά σωματεία, και άλλες Σωματειακές Επιτροπές, καθώς και να δυναμώσουν οι ομάδες του ΣΕΤΗΠ (γυναικών, θεατρική, μουσική, αθλητισμού).  


Έγινε φανερό από όλες τις τοποθετήσεις ότι τα μέλη είναι αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη για εργασιακά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατελείωτα ωράρια, τις πιέσεις της εργοδοσίας. Γι αυτό και άμεσος στόχος του συνδικάτου είναι η ολοκλήρωση της συζήτησης του σχεδίου κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.