ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΓΙΑ ΣΣΕ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 23/11



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ για την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ


ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 23/11 – 6:30μ.μ. OTE Κ. Ντηλ & Ερμού


Το συνδικάτο μας εκφράζει την συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ συνολικά που για άλλη μια φορά δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση αλλά και την διεύρυνση των μισθών τους, των δικαιωμάτων τους, καθώς λήγουν οι Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας για τις τρεις θυγατρικές (CTS, Cosmote – Evalue & Γερμανός). Ταυτόχρονα η ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας κάνει απαραίτητη την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων σε ΟΤΕ – Cosmote, που υπογράφτηκε σύμβαση πέρσι, με σχεδόν μηδενικές αυξήσεις και κατάργηση δικαιωμάτων.


Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων για συγκέντρωση την Πέμπτη 23/11 στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, αλλά και στον ΟΤΕ στην Κ. Ντηλ στην Θεσσαλονίκη, κόντρα στις λογικές των πλειοψηφιών στα ΔΣ στην ΟΜΕ ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) που στα κρυφά και χωρίς καν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους προχώρησαν σε συναντήσεις με την διοίκηση με θέμα τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Καλούμε τα μέλη μας στον όμιλο ΟΤΕ  και του κλάδου συνολικότερα να δώσουν το παρόν καθώς αυτές οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στις τρείς θυγατρικές  καθορίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν 10.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων 3.500 μέσω τρίτων επιχειρήσεων κυρίως από την Cosmote – Evalue.


Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με οποιανδήποτε τρόπο αλλά και  με την παρουσία τους στις 23/11.


Η εργοδοσία θέλει να κρατήσει τους μισθούς στάσιμους, τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θέλει συμβάσεις με σχεδόν μηδαμινό κόστος για την ίδια ώστε να πανηγυρίζει τα 1,7δις ευρώ κέρδη και τα 425 εκατομμύρια ευρώ μέρισμα στους μετόχους για το 2022. Κέρδη και εκατομμύρια βγαλμένα από την δουλειά όλων των εργαζομένων που για ακόμα μια φορά καλούμαστε να σφίξουμε ακόμα περισσότερο το ζωνάρι αφού ο μισθός ίσα που φτάνει για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, ενώ βασικά αγαθά έχουν γίνει άπιαστα. Οι ζωές μας αντί να συμβαδίζουν με την εποχή που ζούμε, αντί να βελτιώνονται, να γίνονται ποιοτικότερες, χαντακώνονται στο βωμό των κερδών των επιχειρήσεων.


Συναδέλφισσα & συνάδελφε,

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε μεγάλη πείρα. Γνωρίζουμε ότι η δική μας δράση και η δική μας παρέμβαση στις εξελίξεις μπορεί να παίξει ρόλο και να καθορίσει τους όρους που θα υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Αυτή την κινητοποίηση, αυτή την δράση φοβούνται τόσο η εργοδοσία αλλά και οι παράταξη της ΕΔΕ (Ενιαία Δύναμη: ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) για αυτό μουρμουρίζουν στα κρυφά χωρίς τους εργαζόμενους. Η απογοήτευση, η μοιρολατρία τους δίνει πάσα να αλωνίζουν με τα δικαιώματά μας.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


Απαιτούμε:

  • Υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων με τις εταιρίες για τις οποίες πραγματικά εργαζόμαστε
  • Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας, τα ωράρια λάστιχο. Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας