Όλες και όλοι στην συνέλευση του ΣΕΤΗΠ 11/12 και στο συλλαλητήριο 15/12



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΟ ΕΚΘ


Με τις εκλογές του ΣΕΤΗΠ να ολοκληρώνονται και τη συμμετοχή να αυξάνεται κατά 67% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2021, αποδείχτηκε πως υπάρχουν νέες και αυξημένες δυνατότητες, οι εργαζόμενοι του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών να δώσουμε πιο μαζικές, πιο δυναμικές και αποφασιστικές μάχες για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Είμαστε περισσότεροι και πιο αισιόδοξοι!


Με νέες δυνάμεις αντιμετωπίζουμε όλες τις εξελίξεις στους χώρους δουλειάς μας. Όπως στον ΟΤΕ, που δίνουμε την μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς, στην TaskUs που κλείνουν project, με συναδέλφους να απειλούνται με ανεργία, στην Teleperformance με την αθλιότητα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν στο τέλος του έτους και κάποιες μπορεί να μην ανανεωθούν. Αλλά και σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής που αυτήν την περίοδο «τρέχουν» αξιολογήσεις που αξιοποιούνται ώστε να ρίχνουμε τις απαιτήσεις, αφού δεν κάναμε το “extra mile”, και φτάνουν ακόμα και σε απολύσεις.


Σε καμιά εταιρεία δεν αξιολογείται εάν ο μισθός φτάνει να καλύψει τις καθημερινές μας ανάγκες, τον λογαριασμό του ρεύματος, ότι χρώμα κι αν έχει, τον λογαριασμό του αερίου. Οι μικρές αυξήσεις, όπου γίνονται, και συνήθως κάτω από το ύψος του πληθωρισμού, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που καλπάζει.


Την ίδια στιγμή, όπως στα τέλη κάθε έτους, η κυβέρνηση κατέθεσε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 για να ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες. Καμία έκπληξη δεν παρουσιάζει, αφού η επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι εντείνεται: 6,2 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους σε σχέση με το 2023 (συνολικά 62,9 δις), με το 95% αυτών να απομυζείται από το λαό και μόνο το 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εκτίναξη των εσόδων από τον ΦΠΑ, αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορα είδη από 13% στο 24%, γιγάντωση και των άμεσων φόρων για φυσικά πρόσωπα.


Στον αντίποδα, στον προϋπολογισμό προβλέπεται «δώρο» για τους επιχειρηματικούς ομίλους επιδοτήσεις 12,1 δισ. κεφαλαίων. Εκατοντάδες εκατομμύρια δίνονται σε κατασκευαστικές για το Flyover ενώ για εμάς διπλασιάζεται ο χρόνος αλλά και το κόστος για να πάμε στη δουλειά, κοντά 5 δις το χρόνο δίνει η κυβέρνηση στα κοράκια του ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη.


Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από τον αγώνα!


Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις, να βάλουμε φρένο, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης, να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά. Οργανωμένα στο σωματείο μας, μαζί και με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, μαζί με όλο το λαό.


Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 19:00, στο Αγ. Βενιζέλου, διεκδικώντας:


– Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό.

– Συλλογικές συμβάσεις που θα καλύπτουν κάθε εργαζόμενο, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας,

– Κατάργηση ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση έμμεσων φόρων σε ενέργεια και καύσιμα. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των τροφίμων, στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου και θέρμανσης. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

– Όχι στις απολύσεις. Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

– Μετακίνηση προς και από την εργασία με ευθύνη των εταιρειών στις οποίες δουλεύουμε.

– Ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Μέχρι να ολοκληρωθούν η ενίσχυση του ΟΑΣΘ, η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και οι επεκτάσεις του δυτικά και ανατολικά, να διακοπεί η κατασκευή του Flyover, που προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα και κινδύνους στην μετακίνηση του λαού της πόλης.

– Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

– Επιδότηση ενοικίου για τα εργατικά νοικοκυριά.

– Καμία χρηματοδότηση – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.