ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ TASKUS 11/1: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Η διοίκηση της εταιρείας TaskUs με την λήξη του έτους το δώρο που επιφύλασσε σε εργαζόμενους ήταν η απόλυση, με πρόσχημα την λήξη του project στο οποίο εργάζονταν! Πρόκειται για μία πολυεθνική εταιρεία με πάνω από 150 πελάτες-μεγαθήρια, όπως διαφημίζει, που αντί να μεταφέρει τους εργαζόμενους σε άλλο project επέλεξε να τους στείλει στην ανεργία. Τα καθαρά της κέρδη για το 2022 ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια δολάρια, κέρδη που βγήκαν από την δουλειά των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων της, με εντατικοποίηση, συνεχή “improvement plans”, ένα ασταμάτητο κυνηγητό άπιαστων στόχων που αναθεωρούνται συστηματικά προς τα πάνω, μια σταθερή ανησυχία μήπως αξιολογηθεί κανείς αρνητικά, εργασιακή ανασφάλεια.


Το ίδιο πρόσωπο έδειξε η εργοδοσία και τον Μάιο, απολύοντας συνάδελφο που απέργησε και διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτό κάνει και τώρα, απολύοντας συναδέλφους που πρωτοστάτησαν σε απεργίες και διεκδικήσεις, ανακοινώνοντάς τους επίσημα τις απολύσεις λίγα λεπτά πριν πάρουν μέρος στην στάση εργασίας που κήρυξε το ΣΕΤΗΠ για αυτόν τον λόγο.


Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας μάλιστα, η διοίκηση έφτασε στο σημείο να εμποδίζει εργαζόμενους της εταιρείας να βγουν από το κτήριο, μην τυχόν έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους και το κλαδικό σωματείο. Απέναντι στα πολλαπλά αιτήματα του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ για συνάντηση, αλλά και εκπροσώπου του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του ΕΚΘ, επέλεξαν να κρύβονται και να συκοφαντούν. 


Σπάμε την βιτρίνα των «παραδεισένιων» χώρων δουλειάς


Όσο κι αν πλασάρει η TaskUs το αφήγημα του «people first», ή του «best place to work», όπως κάνει άλλωστε και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου, γίνεται φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρει ο εργαζόμενος παρά μόνο τα κέρδη τους και να μην αρθρώνει κανείς αγωνιστικό λόγο απέναντι στην πίεση. Οι πρακτικές της εταιρείας δεν αποτελούν εξαίρεση. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν φροντίσει για την διασφάλιση της κερδοφορίας τέτοιων «σπουδαίων επενδύσεων», διαμορφώνοντας το αντεργατικό πλαίσιο έτσι ώστε να βρουν πολυάριθμο, σχετικά φθηνό και καλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, με καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται, προσφέροντάς τους μάλιστα φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις.


Δεν δεχόμαστε η ζωή μας να εξαρτάται από το κάθε project και το πώς αυτό θα πάει! Δεν δεχόμαστε την τρομοκρατία της διοίκησης απέναντι στις διεκδικήσεις μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας για σταθερή δουλειά με σταθερό  εισόδημα, το δικαίωμά μας να μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας, να ξέρουμε τι μας  ξημερώνει αύριο. Για αυτό και διεκδικούμε κανείς να μην είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, οι εργαζόμενοι να καλυπτόμαστε από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με κατοχυρωμένα δικαιώματα.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11/1 στις 7.45 π.μ. έξω από τα γραφεία της TASKUS (Κωλέττη 25, απέναντι από One Salonica)


– Να ανακληθούν οι απολύσεις στην TaskUs, κανένας στην ανεργία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων, πάνω από τον πληθωρισμό, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος της TaskUs κάτω από τα 1400€ μικτά.

– Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

– Μέτρα προστασίας για αποφυγή ασθενειών ή επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων.

– Όχι στην εντατικοποίηση. Προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζονται.