Ανεπιθύμητες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σάββατο 13 Γενάρη 



Το ΣΕΤΗΠ καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ (Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης) το Σάββατο 13/1, στις 11:30, στην Πύλη της Α προβλήτας του ΟΛΘ, απέναντι στην μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο πολέμου! 

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου της ΕΔΥΕΘ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 13/01, ώρα 11:30πμ

στην Πύλη του Ά προβλήτα του λιμανιού (Δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό)


Τη στιγμή που συνεχίζεται ασταμάτητα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και όλη η Μέση Ανατολή είναι στις φλόγες, τη στιγμή που συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Ρωσσία στην Ουκρανία, τη στιγμή που νέες εστίες πολέμου ξεσπούν στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό κόλπο, τη στιγμή που όλη η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε ένα πύρινο κουβάρι που κατακαίει λαούς και χώρες η πόλη μας και το λιμάνι της μετατρέπονται γι’ ακόμη μία φορά σε ορμητήριο των νατοϊκών φονιάδων.


Αμερικανονατοϊκά πλοία των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας έχουν αγκυροβολήσει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στη Γρίτσα του Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε απόβαση αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων και εξοπλισμού για την διεξαγωγή ασκήσεων – πραγματικών δοκιμών πολέμου. Πολύ πρόσφατα μάλιστα αποφάσισε η κυβέρνηση και την αποστολή φρεγάτας του πολεμικού μας ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, πλάι στις δυνάμεις των ΗΠΑ


Η κυβέρνηση της ΝΔ στη βάση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την οποία προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία Συμφωνία έχει την απόλυτη στήριξη όλων των ευρωατλαντικών κομμάτων, μετατρέπει την περιοχή μας και τη χώρα ολόκληρη σε πεδίο άσκησης και σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων


Η Θεσσαλονίκη θυμάται καλά τι σημαίνει εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια κι επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας. Σε δύο μήνες συμπληρώνονται 25 χρόνια από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας το 1999. Ο λαός και η νεολαία της πόλης έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς και πολέμους κάτω από το σύνθημα:


«Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών – όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Με το ίδιο σύνθημα απαντάμε και σήμερα. Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου για την προώθηση της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου, την οποία ονομάζουν «εθνικό συμφέρον» εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα το λαό μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


Είναι ανεπιθύμητες οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις! Απαιτούμε:

  • Έξω οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι από το Λιτόχωρο!
  • Να μη μετατραπεί η πόλη μας σε τόπο διασκέδασης κι αναψυχής των μακελάρηδων των λαών!
  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων κι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!
  • Η κυβέρνηση να σταματήσει τη στήριξη του κράτους-δολοφόνο Ισραήλ και την αποστολή πολεμικού υλικού και διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Η χώρα μας να σταματήσει να είναι ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Να κλείσει το νατοϊκό στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!
  • Έξω η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ!


Το Γραφείο τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη, 11 Γενάρη 2024