Πέμπτη 8 Φλεβάρη: 24ωρη απεργία στην Teleperformance


Tο ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει και στηρίζει τις πρωτοβουλίες χιλιάδων εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες στην Αθήνα που συσπειρωμενοι στο ΣΕΤΗΠ Αττικής συζητάνε δημοκρατικά και ανοιχτά, παιρνουν αγωνιστικές αποφασεις.

Ο αγώνας τώρα μπορεί να αγκαλιαστεί από ολους τους εργαζόμενους και στην Θεσσαλονικη. Εμπνεόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας. Είναι και δικός μας αγώνας!

Εξάλλου η εικόνα που περιέγραψαν οι συνάδελφοι από τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , οι όροι εργασίας τους είναι γνώριμοι για την πλειοψηφία των τηλεφωνικών κέντρων και στην πόλη μας. Παρόμοια αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς έχουν και οι εργαζόμενοι στην TaskUs, γι’ αυτό η εργοδοσία αποφάσισε να απολύσει χριστουγεννιάτικα συναδέλφους που πρωτοστατούσαν στη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους της Teleperformance στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 8/2 07.00 έως την Παρασκευή 9/2 07.00 στηρίζοντας έμπρακτα την απόφαση της μαζικής ανοιχτής συνέλευσης των συναδέλφων που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ώστε να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, να ενωθούν οι φωνές των εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη με τους συναδέλφους στην Αθήνα.

Καλούμε τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη να απεργήσουμε μαζικά και να συγκεντρωθούμε έξω από το κτίριο της εταιρείας στην 26ης Οκτωβρίου 43, περιοχή Σφαγεία την Πέμπτη 8/2 στις 08:00 το πρωί.

Επικοινωνούμε άμεσα με το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης(setipthess@gmail.com) για οποιοδήποτε θέμα ή σχόλιο, σχετικά με την απεργία ή οτιδήποτε άλλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συναδέλφων:

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ: 24ωρη απεργία στις 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου

Έφτασε η ώρα να δράσουμε, να πούμε φτάνει πια!

Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών – Η μαζική ανοιχτή συνέλευση μας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου Teleperformance, Webhelp, TTEC, Foundever.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες συζήτησαν ανοιχτά και δημοκρατικά και αποφάσισαν #enoughisenough.

Η απόφασή μας προέκυψε από την κοροϊδία της απάντησης που λάβαμε από τη Διοίκηση της Teleperformance ως απάντηση στα αιτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία μας στη συνάντηση. Τα αιτήματα μας προς την εταιρεία ήταν και παραμένουν λογικά και δίκαια. Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους με διάθεση για ουσιαστικό διάλογο και προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, αποτελώντας για αυτούς ένα ελάχιστο έξοδο σε σύγκριση με τα εκατομμύρια που βγάζουν από τη δουλειά μας. Όλοι αυτοί μαζί, είναι σε συνεννόηση και αποφασίζουν να μη μας δώσουν ούτε ψίχουλο γιατί ξέρουν καλά ότι είναι οι επόμενοι.

Μας έστειλαν μια δισέλιδη επιστολή εξηγώντας μας γιατί πρέπει να είμαστε ευτυχείς που εργαζόμαστε στο “best workplace” και ότι μας δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη τους και να βοηθήσουμε τις επενδύσεις τους, ενώ οι μισθοί μας διαρκούν για το μισό του μήνα, δεν έχουμε θέρμανση και φοβόμαστε να ελέγξουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μας υπενθύμισαν ότι δικαιούμαστε και ένα εκπτωτικό βιβλίο, παρόλο που κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να ξεκινήσουν οικογένεια ή άλλοι να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους! Συνολικά, δεν δεσμεύτηκαν για κανένα από τα αιτήματά μας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα, στη WebHelp, στην TTEC, στην Fοundever. Γι’ αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι η ίδια!

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι “τίποτα δε γίνεται”, ότι “καλά είμαστε και με τόσα”, ότι “σιγά μη δώσει η εταιρεία τίποτα”, “δε μπορούμε εμείς να τα βάλουμε με τέτοια μεγαθήρια” και άλλα τέτοια ωραία. Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος από πριν είναι ο αγώνας που δεν δίνεται!

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε, τώρα είναι ώρα να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς μας, τις αμοιβές μας, να κερδίσουμε με αγώνα, ένα κομμάτι από την αξιοπρέπεια μας, που αφήνουμε στην είσοδο της εταιρείας κάθε πρωί.

Εμείς απαντάμε τα τηλέφωνα, εμείς γραφούμε τα email, εμείς κλείνουμε τα ticket. Χωρίς εμάς δε λύνεται τίποτα, έκτος αν είναι σε θέση η εργοδοσία να απαντήσει όλες αυτές τις χιλιάδες επικοινωνίες. Απευθυνόμαστε σε εσένα που φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δουλειά σου, ξέρεις καλά ότι τα λεφτά ήδη δε φτάνουν ούτε για το μισό μήνα, ξέρεις καλύτερα, ότι κάθε μήνα φτύνουμε αίμα για να πιάσουμε τους στόχους τους, και μας διώχνουν για χίλιους λόγους ούτως ή άλλως.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε συνάδελφοι, μιλάμε πολλές γλώσσες, προερχόμαστε από πολλές εθνικότητες, έχουμε ένα κοινό σκοπό, αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα, μισθούς που να φτάνουν για να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες μας. Αν και εσύ δεν ανέχεσαι άλλο να σου φέρονται σαν αριθμό, αν και εσύ θες να παλέψεις, το ΣΕΤΗΠ είναι στο πλευρό μας. Η δύναμη μας είναι στην αλληλεγγύη!

Να μην αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο, κανένας να μη μείνει χωρίς να ενημερωθεί, συμμετέχουμε όλοι.  Θα νικήσουμε!

Αποφασίσαμε τα εξής:

  • 24ωρη απεργία από την Πέμπτη 07.00 έως την Παρασκευή 07.00 στις Teleperformance, Webhelp, TTEC, Foundever
  • Όσοι από εμάς απεργούμε, είτε δουλεύουμε από το σπίτι, είτε στα κτίρια, θα συναντηθούμε την Πέμπτη στις 08.00 μπροστά από τα κεντρικά κτίρια της κάθε εταιρείας: Γραβιάς 25 για την Teleperformance, για την Webhelp Metropolis κτίριο Ηλία Ηλιού 39, για την TTEC Λαγουμιτζή 40, και Foundever 3ης Σεπτεμβρίου 74
  • Συναντιόμαστε στις 12:00 στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε μπροστά στην Βουλή και να κάνουμε γνωστό τον αγώνα μας
  • Συμμετέχουμε όλοι στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 12/02 στις 19.00
  • Στέλνουμε email στη διοίκηση κάθε έργου το προηγούμενο βράδυ ότι συμμετέχουμε στην απεργία και ότι δεν θα συνδεθούμε ποτέ κατά τη διάρκεια της απεργίας

Επικοινωνούμε άμεσα με το ΣΕΤΗΠ (contact@setip.gr) για οποιοδήποτε θέμα ή σχόλιο, σχετικά με την απεργία ή οτιδήποτε άλλο.

Απαιτούμε:

  1. Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους όπου αυτό δεν υπάρχει. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας.
  2. 5 ημέρες-7 ώρες την ημέρα-35 ώρες την εβδομάδα.
  3. 20 % Αύξηση στο μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα.
  4. Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
  5. Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%
  6. Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής.
  7. Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας “ειδικού σκοπού”.
  8. Διάλειμμα μίας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες. Εξαιρουμένων των διαλειμμάτων για προσωπικές ανάγκες (τουαλέτα)
  9. Έγκαιρη ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση από το ένα έργο στο άλλο.
  10. Πλήρης πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με την λήξη του ωραρίου.
  11. Προστασία νεαρών μητέρων και ατόμων με προβλήματα υγείας.