Για τους εργαζόμενους στις εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ, την e-value ΚΑΙ τις τρίτες εταιρείες


Στον αντίποδα των διεκδικήσεων που οργανώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην e-value, τις οποίες στήριξε το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης με προκήρυξη απεργίας στις 19/2 καλύπτοντας ολους τους εργαζομενους στην e-value και τις τρίτες εταιρείες που ήθελαν να απεργήσουν, βρίσκεται ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, που όχι μόνο συνδιαμορφωσε και υπεγραψε την καταπτυστη ΣΣΕ αλλα κάνει πλάτες στην εργοδοσία με τη στάση του απέναντι στην απεργία.

Ο βρώμικος ρόλος τους έγινε ξεκάθαρος όταν μπροστά στα αιτήματα των εργαζομένων στην evalue στην απεργία της 19/2 ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει λογος για απεργία αφού έχουν υπογράψει ( ως Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote e-Value) την κατάπτυστη ΣΣΕ με την εργοδοσία καλώντας ουσιαστικά σε ανοιχτή απεργοσπασία.

Μάλιστα στην προσπάθεια τους να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι έδειξαν πως θεωρούν τα σωματεία των εργαζομένων, που ειναι πλειοψηφία, σαν τσιφλίκια της μιας ή της άλλης παράταξης αφού απέδωσαν την απεργία σε «συγκεκριμένο κομματικό φορέα» χλευάζοντας τους εργαζόμενους που προσπάθησαν με αυτή τη μορφή να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Είναι αυτές οι πλειοψηφίες στα σωματεία του ΟΤΕ που δεν είδαν τίποτα αρνητικό σε όλους τους αντεργατικούς νόμους (Αχτσιόγλου, Χατζηδακη, Γεωργιάδη). Είναι οι ίδιοι που σπέρνουν την απογοήτευση στους εργαζομένους με το ξεπούλημα οποιασδήποτε μορφής αγώνα, όπως τις μεγαλες απεργίες στον όμιλο το 2019 για την υπογραφή ΣΣΕ, τις οποίες ξεπούλησαν σε μια νύχτα υπογράφοντας χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζομένων ΣΣΕ με μειώσεις για να μην μειωθούν τα κερδη της εργοδοσίας.

Τους ενοχλεί ότι οι εργαζόμενοι δε τους εμπιστεύονται πια, ότι προσπαθούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και προσπαθούν να βάλουν τέρμα στο bullying και την εντατικοποίηση που δέχονται καθημερινά στη δουλειά. Γι’ αυτό βγαίνουν στους διαδρόμους και λένε ότι δεν υπάρχει απεργία στις 28/2.

  • ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ. Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης εχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και για ολα τα τηλεφωνικα κεντρα στις 28/2.
  • Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης είναι κλαδικό σωματείο που σημαίνει οτι καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο την εταιρεία που δουλεύουν.
  • Η προκήρυξη απεργίας απο το ΣΕΤΗΠ αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλαδου στο Νομο Θεσσαλονίκης και επομένως ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες του ΟΤΕ ακόμα και τις τρίτες εταιρείες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν θα πάρουν απόφαση τα επιχειρησιακά σωματεία του ΟΤΕ και η ΟΜΕ ΟΤΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αν οι εργαζόμενοι είναι ή όχι μέλη του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.
  • Ήρθε η ώρα να κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς που γυρνάνε στους διαδρόμους και τα τμήματα της Καρολου Ντηλ, του Φοινικα, της Τουμπας, της Σταυρούπολης και άλλου και λένε οτι δεν υπάρχει απεργία γιατί δεν έχουν πάρει απόφαση οι πλειοψηφίες τους στα ΔΣ των σωματείων, της ΟΜΕ ή του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στις 28/2 όλες και όλοι απεργούμε με το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης μαζί με τα δεκάδες ακόμα σωματεία και ομοσπονδίες στη Θεσσαλονίκη και τα εκατοντάδες ακόμα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πανελλαδικά!

Στις 28/2 στις 09:30 το πρωι μαζευόμαστε στη γωνία Ερμού και Κ. Ντηλ στη προσυγκέντρωση του ΣΕΤΗΠ μαζί με τους συναδέλφους μας από άλλα τηλεφωνικά κέντρα και εταιρείες πληροφορικής!