Όχι στα απογευματινά χειρουργεία! 8/4 Παγκόσμια ημέρα Υγείας: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΕΝΙΘ


Το ΣΕΤΗΠ στηρίζει τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, αφορά όλους τους εργαζόμενους, είναι δικός μας αγώνας! Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) για κινητοποίηση την Δευτέρα 8/4 στις 18:00 μπροστά στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 31). Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και την ζωή!

Το «φακελάκι» νόμιμο ή παράνομο δεν είναι ελεύθερη επιλογή, αλλά ωμός εκβιασμός!

Καμιά συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία στο ΕΣΥ!

Δωρεάν Υγεία για όλους και όλες!


Με αυτά τα συνθήματα το ΔΣ της ΕΝΙΘ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στο αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Δεν θα επιτρέψουμε την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων. Την ολοένα και βαθύτερη εμπέδωση από την μια στους ασθενείς ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη, από την άλλη στους υγειονομικούς ότι πρέπει να μετατρέψουν τους ασθενείς σε πελάτες και να απεμπολήσουν κάθε έννοια εργασιακού ωραρίου για να αυξήσουν το εισόδημα τους.


Καλούμε κάθε έντιμο συνάδελφο να κάνει τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή!

Να μη δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!


Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τους ασθενείς μας, να ενισχύσουν με τον οργανωμένο αγώνα τους τις διεκδικήσεις μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ώστε να ανοίξουν όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.


Καλούμε σε:

  1. μαζική συμμετοχή τα σωματεία και τους φορείς της πόλης στην κινητοποίηση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία, την Δευτέρα 8/4 στις 18:00 μπροστά στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 31).
  2. μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/4 και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου.