ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ


Το Σ.Ε.ΤΗ.Π Ν.Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία Module Sports, μία ημέρα μετά την συμμετοχή του στην απεργία της 17ης Απριλίου. Μάλιστα, η εργοδοσία την στιγμή που ανακοίνωσε στον συνάδελφο την απόλυση του, τον απείλησε πως θα χειροδικήσει εναντίον του εάν δεν αποχωρήσει από την δουλειά.


Όλα αυτά σε συνέχεια του εργασιακού bullying που αντιμετώπιζε καθημερινά στον χώρο εργασίας. Η εργοδοσία εκβίαζε τον συνάδελφο ότι αν δε σταματήσει να παίρνει αναρρωτικές άδειες «θα προχωρήσουν οι διαδικασίες». Φαίνεται ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά πως για την εργοδοσία, τα προβλήματα υγείας θεωρούνται ως κόστος και ως εμπόδιο για να δουλεύουμε σαν ρομπότ και να βγαίνουν οι στόχοι.


Το Σ.Ε.ΤΗ.Π Ν.Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλάι κάθε εργαζόμενου/μενης που σκέφτεται να αντιδράσει και κρατάει μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο μας και να καταγγείλει οποιαδήποτε αρνητική μεταχείριση απέναντι σε συνάδελφο. Είτε με προβλήματα υγείας, είτε σε οποιοδήποτε εργασιακό bullying μπορεί να δέχεται καθημερινά στον εργασιακό του χώρο.


Όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια σε τέτοιες αθλιότητες. Δεν τις δεχόμαστε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μαζικοποιούμε το σωματείο μας, διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας της υγείας μας.