ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 89ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του συλλόγου γονέων του 89ου δημοτικού, ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του 89ου δημοτικού σχολείου.Καταγγέλλουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για κλείσιμο και διάλυση του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων του 89ου δημοτικού , υπήρξε ενημέρωση ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο και τη διάλυση του 89ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Νικολάου Μάνου. Το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και δεκαετίες στεγάζεται σε χώρο εντελώς ακατάλληλο , καθώς πρόκειται για  λυόμενη εγκατάσταση ( όπως επίσης και το Διαπολιτισμικό στην Εθνικής Αμύνης και το 1ο Λύκειο στην Έντισον κ.α.). Απέναντι δε ακριβώς λειτουργούν , σε ισόγεια αίθουσα ( δίνει την εικόνα ισόγειου καταστήματος…) και χωρίς προαύλιο το 106ο και 107ο νηπιαγωγείο. Ερωτηματικά δημιουργεί, το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απαντώντας επίσημα σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κατάσταση της σχολικής υποδομής στο Δήμο κατα τη συνεδρίαση της δημοτικής λογοδοσίας (τον Φεβρουάριο) , δεν είχε συμπεριλάβει στην αναφορά της  το εν λόγω σχολείο σ’ αυτά που στεγάζονται σε προκατασκευασμένη υποδομή και οφείλουν να μεταστεγαστούν. Τι αλήθεια μπορεί να άλλαξε , λίγες ημέρες – ουσιαστικά – μετά τη σχετική διαβεβαίωση του Δήμου;


Οι διοικήσεις των δημοτικών αρχών είναι εκτεθειμένες απέναντι στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά το λαό της Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε τα ελάχιστα μέτρα που απαιτούνται για το ζήτημα της σχολικής στέγης. Η δημοτική αρχή ,οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον πραγματικό λόγο που φαίνεται να επιλέγεται η λύση της διάλυσης του εν λόγω σχολείου.


Όλα τα παραπάνω δεν είναι κεραυνός εν αιθρία!


Είναι επιλογή τόσο της κυβέρνησης, όσο και των δημοτικών αρχών οι λαϊκές ανάγκες να είναι στη γωνία, να αποτελούν δεύτερη προτεραιότητα. Διαλέγουν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών ! Αυτή είναι η πραγματική αιτία για τα σχέδια κλεισίματος του 89ου Δημοτικού! Γι αυτό έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να πυκνώνουν κλεισίματα και συγχωνεύσεις σχολείων ( πχ. το κλείσιμο του 12ου στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής πριν από λίγα χρόνια ή η απόπειρα συγχώνευσης του 17ου με το 4ο πριν λίγους μήνες).

 
Οι γονείς, μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής μπορούν να νικήσουν! Να αποτρέψουν το κλείσιμο του σχολείου τους , να διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές και σχολικό περιβάλλον. Το αποδεικνύουν και οι πρόσφατοι αγώνες του γονεϊκού κινήματος, τόσο στο Δήμο μας όσο και στην Καλαμαριά.


Βρισκόμαστε στο πλευρό των γονιών και των παιδιών και απαιτούμε:

·        Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου και σύγχρονου σχολείου στη γειτονιά , τόσο για τα παιδιά του δημοτικού όσο και για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

·       Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής να παραμείνει σε λειτουργία το 89ο Δημοτικό Σχολείο . Να εξασφαλιστεί ότι θα γίνουν τα αναγκαία έργα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων