Ιστορικός περίπατος ΣΕΤΗΠ για τον ματωμένο Μάη του ’36 στην ΘεσσαλονίκηΣτο πλαίσιο των δράσεων του ΣΕΤΗΠ μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός περίπατος, στα βήματα των αγωνιστών του Μάη του ’36.


Ήταν ένας ξεχωριστός περίπατος σε γνωστά σημεία της πόλης, ίσως άγνωστα σε κάποιους όμως για το περιεχόμενο τους και για τον ιστορικό ρόλο που έπαιξαν στο εργατικό κίνημα της πόλης.


Συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν έντονα η ιστορική σημασία, η δυναμική του αγώνα των εργατών. Βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα, που δεχόμαστε τέτοια επίθεση από την εργοδοσία, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, από την ΕΕ, απέναντι στο εισόδημά μας, στον εργάσιμο χρόνο, γενικότερα στις συνθήκες ζωής μας.


Αναδείχθηκε ότι οι εργάτες μπορούν να σηκώσουν το ανάστημα τους και να αντιπαλεψουν όσους μηχανισμούς στήνονται απέναντι τους, μέσα από τα σωματεία τους, την κοινή τους δράση, την απεργία!


Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από το Μάη του ’36! Όσες προσπάθειες και να γίνουν να υπονομευτεί ο απεργιακός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα πέσουν στο κενό!