Skip to content

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΥΜΕΣΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • ΠΑΝΟ
    • BINTEO
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
    • Q&A
    • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
    • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • Instagram
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Αλληλεγγύη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

1 Δεκεμβρίου, 2025
15ea48c5-6936-477e-a497-7cd1002d2e13

Το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι εργάτες, τα εργατικά σωματεία και ο λαός όλης της χώρας, είμαστε οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοι των αγροτών-κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν έχουν άλλο δρόμο από τον δρόμο του αγώνα.

Την ίδια στιγμή που οι αγρότες αγωνίζονται και παλεύουν για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε τα ΜΑΤ και όλες τις δυνάμεις καταστολής για να τους χτυπήσει. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση με τρομερή ταχύτητα να χτυπάει τους αγρότες που έχουν χάσει το βιος τους, ενώ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους «φραπέδες» δεν δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά.

Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους, που πληρώνουν πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα, ενώ οι αγρότες πουλάνε την παραγωγή τους σε χαμηλές τιμές, απέναντι σε πολιτικές που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, και τελικά κερδίζουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι μεγαλοαγρότες.

Οι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί για ό,τι δικαιούνται, ό,τι τους έδωσαν είναι τελείως πετσοκομμένο, και δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις ούτε από τις καταστροφές του «Daniel» πριν τρία χρόνια. Επίσης και οι κτηνοτρόφοι, των οποίων τα ζώα αντιμετώπισαν δύο ασθένειες, είδαν την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα που «δολοφονούν» περισσότερο την κτηνοτροφία και όχι για να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους.

Σε μία περίοδο μάλιστα που για την πολεμική οικονομία και με απόφαση της Ε.Ε. κάνουν περικοπές από κοινωνικές δαπάνες για να στηρίξουν τις πολεμικές βιομηχανίες, με την κυβέρνηση της ΝΔ να μας καλεί να συνηθίσουμε τα φέρετρα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για τα αδιέξοδα που βιώνουν οι αγρότες και ποιος «ταλαιπωρεί» τον λαό με πολιτικές που τον αφήνουν απροστάτευτο απέναντι σε φυσικές καταστροφές, με διαλυμένο σύστημα Υγείας και χωρίς σύγχρονες υποδομές. Η παρουσία εργατικών σωματείων στα μπλόκα έστειλε εξαρχής ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να δεχτούμε όλα αυτά!

Ήδη ο αγώνας τους αποδεικνύει πως απέναντι σε ένα εχθρικό κράτος και στους μηχανισμούς καταστολής του, ο οργανωμένος λαός μπορεί να αντιτάξει τα δικά του ανώτερα και δίκαια σχέδια, τα οποία δεν μπορούν να ανακοπούν.

Στεκόμαστε στο πλευρό των μπλόκων, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο και εργαζόμενο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Μόνο με κοινό βηματισμό και με την ενότητα εργατών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που συνθλίβει τη ζωή και το μέλλον μας.

Στηρίζουμε – δυναμώνουμε – συνεχίζουμε.

«Εργατιά, αγροτιά, μία φωνή και μία γροθιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15ea48c5-6936-477e-a497-7cd1002d2e13
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Κινητοποιήσεις
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
  • Σωματειακές Επιτροπές

ΣΕΤΗΠ: Όλοι στην κινητοποίηση έξω από τον ΟΤΕ στην Ερμού, Παρασκευή 27/2, στις 19:00

25 Φεβρουαρίου, 2026
IMG-33065f0ac09c924ca76a5a52f6a747a0-V
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Επιτροπή Πολιτισμού
  • Κινηματογράφος
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Επιτροπή Πολιτισμού – Προβολή Ταινίας

20 Φεβρουαρίου, 2026
protomagia-44-5
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Ντοκουμέντα
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Για τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή.

19 Φεβρουαρίου, 2026

Συλλαλητήριο 6 Σεπτέμβρη στη Πλατεία ΧΑΝΘ στις 17:30.

  • setip_thess

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

  • Κοινή ανακοίνωση ΣΕΤΗΠ Ν. Θεσσαλονίκης και ΣΕΤΗΠ N. Αττικής, για τις εξελίξεις στη Deutsche Telekom. Καμία απόλυση! Να διασφαλιστούν τώρα όλες οι θέσεις εργασίας! (+Русский перевод)
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ VODAFONE 10/2 – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΣΕΤΗΠ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΣΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2, 19:00, ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  • ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2, 12:00M.Μ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
  • ΣΕΤΗΠ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ! ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 19:00, ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
  • <<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 40
  • >>

ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

  • ΣΕΤΗΠ:ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12, 19:00, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
  • Συνοπτικός Εργασιακός Οδηγός του Π.Α.ΜΕ.
  • Εθνική Γεν. Συλ. Σύμβαση (2010-2012)
  • Εκδημοκρατισμός Συνδικαλιστικού κινήματος
  • Συνδικάτα & Οργανώσεις
  • Εργασία Με Οθόνες
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Instagram
Copyright © All rights reserved