ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 23/5


ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας κατοχυρώνει τον κατώτατο μισθό για κάθε εργαζόμενο. Είναι η βάση για την υπογραφή ακόμα καλύτερων κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Ταυτόχρονα προστατεύει του εργαζόμενους από τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της ατομικής διαπραγμάτευσης. Για αυτό χτυπούν τις συμβάσεις, γιατί μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Θέλουν να βάλουν φραγμό στον αγώνα μας, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στην πάλη μας για την καλυτέρευση της ζωής μας. Η κατάργηση των συμβάσεων σημαίνει μισθούς των 400€ και 500€. Πάνω σε αυτούς τους μισθούς και με τσακισμένα τα δικαιώματά μας, θα γίνει η όποια ανάπτυξη τάζουν. Εκεί “κοστολογούν” τη ζωή μας; Αυτές είναι οι ανάγκες μας;

   Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμβαδίζει για άλλη μια φορά με τις ορέξεις των εργοδοτών και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων). Βάζει πλάτη και αθωώνει τους εργοδότες αφού δικαιολογεί και αποδέχεται την άρνησή τους να υπογράψουν νέα σύμβαση.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Στον κλάδο μας η μεγαλύτερη πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις. Έχει εξαπλωθεί σε όλες τις επιχειρήσεις η εφαρμογή του μισθού που ψήφισαν οι κυβερνήσεις για να κάνουν τα χατίρια των εργοδοτών. Ταυτόχρονα η απειλή της απόλυσης βρίσκεται πάνω από τους συναδέλφους που έχουν τους παλιότερους μισθούς. Και όπου υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις (ΟΤΕ, Cosmote, Wind Vodafone) , οι εργοδότες είτε θέλουν περισσότερες μειώσεις είτε δεν ανανεώνουν την υπογραφή τους. προσπαθούν να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη από τον δικό μας κόπο και τη δική μας δουλειά. Πόσο θα το επιτρέπουμε;;

Μην εγκαταλείπεις τα δικαιώματά σου! Μην εγκαταλείπεις τη ζωή σου, η πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις είναι πάλη που αφορά όλη μας τη ζωή γιατί καθορίζει τους όρους διαβίωσής μας.

  Χρειάζεται τώρα να γραφτούμε όλοι στο σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ. Ισχυρά σωματεία, σημαίνει ισχυρή συλλογική διαπραγμάτευση. Σημαίνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε πιο δυνατοί, πιο γεροί. Εμείς έχουμε τη δύναμη γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο της κάθε επιχείρησης. Δίνουμε τη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου