Όχι Στην Κατάργηση Της Κυριακάτικης Αργίας


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 23/7 στις 8 μ.μ. ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δικομματική κυβέρνηση για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, χτυπούν μια ακόμα κατάκτηση της εργατικής τάξης, την Κυριακάτικη ΑΡΓΙΑ! Η Κυριακή ως αργία κατοχυρώθηκε πριν από 103 χρόνια μετά από σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, όλων των μεροκαματιάρηδων ανθρώπων της χώρας μας, αποτελούσε ιστορική νίκη των εργατών, ένας ιστορικός σταθμός και αφετηρία της οργανωμένης ταξικής πάλης.

Η κατάργηση της Κυριακής ως αργίας δε θα σταματήσει στον χώρο του εμπορίου και στα καταστήματα. Θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους αφού σκοπός των εργοδοτών και των μονοπωλίων είναι με κάθε τρόπο να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Και στον δικό μας κλάδο θα σημάνει κατάργηση της 5νθημερης εργασίας και απελευθέρωση του ωραρίου. Συνάδελφοι που εργάζονται σε τμήματα τεχνικής υποστήριξης, εξυπηρέτησης πελατών και συνολικότερα στα τηλεφωνικά κέντρα θα αμείβονται πλέον χωρίς προσαύξηση μισθού, αφού η Κυριακή θα θεωρείται απλή εργάσιμη ημέρα. Συνολικότερα όμως για όλους τους εργαζόμενους δε θα μένει πλέον ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση. Δεν θα υπάρχει σταθερή μέρα που θα μπορούμε να ξεκουραστούμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Σκοπός τους είναι να ξεμπερδέψουν με το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο 5νθήμερο, να δημιουργήσουν εργαζόμενους λάστιχο, «διαθέσιμους» κάθε ώρα και στιγμή που θα παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι προκλητικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι θα ανέβει ο τζίρος! Ας μας πουν πως ακριβώς θα γίνει αυτό όταν οι μισθοί έχουν φτάσει στον πάτο, όταν οι ελαστικές μορφές εργασίας επικρατούν σε πολλούς χώρους δουλειάς, όταν η λαϊκή οικογένεια δεν έχει να πληρώσει ούτε το ρεύμα της, όταν οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας!


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Συνάδελφοι,

Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση πως δεν θα ρημάξουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους! Μέσα από την οργάνωση της πάλης μας να δείξουμε σε κυβέρνηση, εργοδότες , ΕΕ πως έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια! Δεν χωράει άλλη αναμονή! Μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να συναντηθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Με μπροστάρη το δίκιο μας και τις ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μισθούς που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν δεχόμαστε άλλες θυσίες για τα κέρδη τους!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 23/7 στις 8 μ.μ. ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ