Δεν Τους Χαρίζουμε Τις Ζωές Μας – Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ 05/10/13


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Καθημερινά βιώνουμε την βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Τα αντιλαϊκά μέτρα που κατά καιρούς ψήφισαν μας έχουν ρημάξει τη ζωή. Στον κλάδο μας από πρώτο χέρι τα βιώνουμε. Στον ΟΤΕ, στη Vodafone, στην Intracom μειώσεις μισθών. Στα τηλεφωνικά κέντρα καθημερινές απολύσεις με συναδέλφους να εργάζονται για μια εβδομάδα και μετά να ψάχνουν πάλι για δουλειά. Οι ελαστικές μορφές εργασίας και η επινοικιαζόμενη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς σε εταιρίες όπως η E Value, η Teleperformance, αλλά και σε μεγάλα μονοπώλια όπως η Cosmote. Οι συλλογικές συμβάσεις αλλά και οι επιχειρησιακές έχουν τιναχτεί στον αέρα. Στο ένα στρατόπεδο οι εργαζόμενοι με τσακισμένα δικαιώματα και ζωή και στο άλλο οι εταιρίες του κλάδου, τα μονοπώλια που μέρα με τη μέρα αυξάνουν περισσότερο τα κέρδη τους με τον δικό μας κόπο και τη δική μας δουλειά. Από τη μία εμείς που παράγουμε τεράστιο πλούτο από οποιοδήποτε πόστο και αν δουλεύουμε και από την άλλη μια χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τα κέρδη.

Απέναντι σε αυτή τη βία που ζούμε υπάρχει διέξοδος. Δεν είναι όλα μαύρα. Χρειάζεται από εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε στα σωματεία μας, να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά. Μια φορά δεν αρκεί. Χρειάζεται καθημερινή δράση, αντοχή, οργάνωση και μαζικότητα στο σωματείο μας, πίστη στο δίκιο του αγώνα μας. Παλεύουμε για τις ζωές μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες που με κάποιο «μαγικό τρόπο» θα μας λύσουν τα προβλήματα. Αυτά είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και θα συνεχίσουν να διογκώνονται. Την αγανάκτηση που νιώθουμε, να την κάνουμε δύναμη μέσα από την οργάνωση του αγώνα μας στο ΣΕΤΗΠ με στόχο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.


 Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 5 Οκτώβρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτο διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.Δεν περιμένουμε τις εξελίξεις, οργανώνουμε τον αγώνα σήμερα. Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνει η αρχή για νέους αγώνες, πιο μαζικούς και επιθετικούς κόντρα στα μέτρα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της τρόικα που βάζουν πλάτες για να σωθούν τα μονοπώλια.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΡΡΕΤΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Κανεις μόνος του. Οι εργαζόμενοι των εταιριών του κλάδου μπορούμε να ενωθούμε ενάντια στα αφεντικα μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν είμαστε μόνοι. Στο πλευρό μας έχουμε τη νεολαία, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι πλήτονται από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική και έχουν συμφέρον να αντισταθούν.

Κοινές οι αιτίες των προβλημάτων μας, κοινή και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ