Όμιλος ΟΤΕ: Πήγες Φαντάρος; Ας Πρόσεχες.. Έκανες Παιδί; Τιμωρείσαι…


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι στην Cosmote –  E Value,

                Τις προηγούμενες μέρες, ενημερωθήκαμε ότι πλέον οι συμβάσεις μας (για όσους εργαζόμαστε σε τρίτες εταιρίες) θα γίνουν αορίστου χρόνου. Κάτω από την πίεση και την δράση μας η διοίκηση υποχρεώθηκε  σε μια κίνηση ελιγμού, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Αυτό όμως που παρέλειψαν να μας ενημερώσουν είναι ότι μέσα στους εκατοντάδες συναδέλφους , δεν έγιναν αορίστου οι συναδέλφισσες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε άδειες μητρότητας, όπως επίσης και οι φαντάροι.

                Το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης  γιατί πραγματικά ήταν άξιον απορίας το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι οι εν λόγω συνάδελφοι δεν έγιναν αορίστου για να μην χάσουν επιδόματα και γενικά δικαιώματα με την αλλαγή από την μια εταιρία στην άλλη(από manpower σε product solutions), από την αλλαγή της σύμβασης και ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από την πλευρά των συναδέλφων αυτών!

              

                Καλούμε την  διοίκηση να διασφαλίσει & να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων ώστε να μετατραπούν και αυτές οι συμβάσεις σε αορίστου. Είναι συνειδητή επιλογή όμως να μην το κάνει γιατί θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματαΑυτή είναι η αντίληψη που έχει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τα εκατομμύρια κέρδη του, για την μητρότητα και για το δικαίωμα της νέας εργαζόμενης γυναίκας να κάνει οικογένεια και παιδιά. Για αυτό άλλωστε και δεν μετατρέπονται οι συμβάσεις μας σε Cosmote – E Value, για αυτό άλλωστε μας έχουν και εκτός των επιχειρησιακών συμβάσεων του ΟΤΕ. Είμαστε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Πληρωνόμαστε τα ελάχιστα, για να παράγουμε τα μέγιστα.

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

                Καμία κίνηση από την πλευρά των εργοδοτών δεν γίνεται για το δικό μας καλό. Αυτό θα το φροντίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι κάνοντας το βήμα να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας και να παλέψουμε με στόχο να πραγματοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι δυνατότητες επιστημονικά και τεχνολογικά, να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Είναι καιρός να σταματήσουμε να δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους και η ΕΕ και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν γιατί παράγουμε τεράστια κέρδη για τον ΟΤΕ και αυτά τα καρπώνονται λίγοι και όχι εμείς οι εργαζόμενοι. Σήμερα ένας δρόμος υπάρχει για εμάς. Ο ανειρήνευτος αγώνας με τους εργοδότες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Αρκετά στηρίξαμε τις ελπίδες μας και το μέλλον μας σε κυβερνήσεις, σε «σωτήρες» που δήθεν κόπτονται για το καλό της εργατική τάξης. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, παλεύουμε για όσα μας ανήκουν.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΤΕ – COSMOTE – Ε VALUE

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

 

       Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την θέση της εταιρίας και να διεκδικήσουμε από κοινού την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και ο συντεχνιασμός. Δεν είμαστε «αποπαίδια». Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ.  

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Απαιτούμε:

  • Την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων συναδέλφων σε αορίστου με δέσμευση της εταιρίας ότι θα διαφυλαχτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
  • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε OTECosmoteE Value
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ