Επαναπροσληψη Ολγας Κολιουση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Όλγας Κολιούση είναι μια νίκη για τους εργαζόμενους στη Wind και στο σύνολο του κλάδου. Η διοίκηση της Wind που πρωτοστατεί εν μέσω κρίσης, στην επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, κάτω από την πίεση της επιτυχίας των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων στην Wind που με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και την χθεσινή απεργία στάθηκαν απέναντι στις τρομοκρατικές μεθόδους της πολυεθνικής. Χαιρετίζουμε και τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, και από την πρώτη στιγμή στήριξαν το δίκαιο αγώνα.

Μέσα από τον ευρύτερο συντονισμό σε ταξική κατεύθυνση αποδεικνύεται ότι η δύναμη των εργαζομένων είναι μεγαλύτερη από αυτή των πολυεθνικών όπως η Wind.

Το Σ.Ε.ΤΗ.Π. καλεί τους συναδέλφους σε όλο τον κλάδο να δυναμώσουν τον αγώνα για μισθούς και συνθήκες εργασίας με βάση τις ανάγκες μας. Ιδιαίτερα στηWind ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Τα αιτήματά της απεργίας μας δεν έχουν βρει απάντηση μόνο με την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Όλγας Κολιούση. Στις 30 Σεπτέμβρη ετοιμάζονται νέες απολύσεις καθώς λήγουν αρκετές από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου συναδέλφων μας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών. Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας απαίτησε και η συναδέλφισσα συμβασιούχος Κατερίνα Τζίμα, ώστε να πάψουν να υπάρχουν απολυμένοι, και γι’ αυτό η επιχείρηση την απέλυσε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Από αύριο με νέες δυνάμεις και από καλύτερη θέση μπορούμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε:

Ø Την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απόλυσης της συμβασιούχου συναδέλφισσας συνδικαλίστριας στην Wind Κατερίνας Τζίμα.

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – να μην χαθεί καμία θέση εργασίας

Ø Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους 7ωρο 5μερο 35ωρο.

Ø 1400 ευρώ κατώτερο μισθό

Ø Υπογραφή Κλαδικής σύμβασης

Ø ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης