ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ HELLAS ON LINE (HOL)


Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Hellas On Line» (HOL) με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) απαντώντας, έτσι, στις άκρως προκλητικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρόμου σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Πριν λίγο καιρό απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους που είχαν απεργήσει στις 17 Δεκέμβρη. Χτες οι απολύσεις έφτασαν τις έντεκα.

Ταυτόχρονα, η εργοδοσία με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους, για τη σημερινή απεργία, ισχυρίζεται ότι αγωνιά για το «δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να συμμετέχει νόμιμα σε απεργία»! Και μετά τα φιλεργατικά φούμαρα προειδοποιεί: «Αντίστοιχα, όμως, θα προστατεύσουμε και θα κατοχυρώσουμε το ανάλογο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην εργασία και στην αμοιβή αυτής, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλισή του έναντι κάθε πρακτικής που εκφεύγει των ορίων της νομιμότητας και διαταράσσει την εσωτερική ειρήνη στην εταιρεία μας».

Απαντώντας στα τερτίπια της εργοδοσίας ο Λευτέρης Σαββίδης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στη HOL, που απολύθηκε χτες, έστειλε στη διοίκηση επιστολή όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε «συμπεριφορές και στάσεις που δείχνουν ότι η εταιρεία κάθε άλλο παρά κοντά στον εργαζόμενο είναι», ενώ για τη σημερινή κινητοποίηση υπογραμμίζει:«Οποιος επιθυμεί να δουλέψει, αγνοεί την κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, επιδιώκοντας να διαιρέσει τους εργαζόμενους η εργοδοσία προσπάθησε χτες να πείσει υπαλλήλους ότι εργαζόμενοι και εργοδότες είναι μια οικογένεια, μοιράζοντας ταυτόχρονα υποσχέσεις για … μπόνους.

Το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στη HOL αποτελούν μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές με τη στήριξη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή απεργία και να απαιτήσουν: Καμιά απόλυση, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Οχι στην εργασιακή ομηρία, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.