Αγώνας Κατά Των Απολύσεων Στην Altec


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALTEC

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Το ΣΕΤΗΠ-Θ, καταγγέλλει τις απολύσεις του μέλους των 5 συναδέλφων που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια μόλις μέρα μετά την 48ωρη πανεργατική απεργία.Όσο οξύνεται η καπιταλιστική κρίση το κεφάλαιο, για να συνεχίσει τη κερδοφορία του, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανεργία, την ανέχεια και πείνα. Μετά και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων θα επιδεινωθούν, ενώ καταπατώνται κεκτημένα δικαιώματα όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοπρεπής σύνταξη κ.α.

 


 

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο παράρτημα της ALTEC στην Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 2ωρη στάση εργασίας αύριο 8 Ιουλίου 2011 με στόχους τόσο την ανάκληση των απολύσεων των 5 συναδέλφων όσο και την αποτροπή τυχόν απολύσεων στο μέλλον. Την απόφαση τους αυτή στηρίζει το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους της ALTEC να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και να κλιμακώσουν των αγώνα τους πιέζοντας την εργοδοσία να κάνει πίσω. Επιπλέον η Διοίκηση καλεί τους συναδέλφους του κλάδου να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων της ALTEC ολόπλευρα ώστε να μην επιτρέψουμε να πιάσει η επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα τους. Αυτή η οργάνωση και η αλληλεγγύη είναι άλλωστε και η μόνη δύναμη μας και το χρέος μας ως κοινωνική τάξη.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι η κρίση είναι κρίση υπερπαραγωγής προϊόντων, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι και δε θα την πληρώσουμε εμείς. Στόχος του κεφαλαίου ήταν και παραμένει να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορίας τους, μειώνοντας την τιμή της εργατικής μας δύναμης. Η πολιτική της Altec δεν είναι διαφορετική. Πριν από ένα χρόνο έγιναν μειώσεις στους μισθούς μας με πρόσχημα να μη γίνει μείωση προσωπικού, οι απολύσεις όμως συνεχίζονται. Ταυτόχρονα τον Απρίλιο προχώρησε σε εξαγορά της OTS με νέο δάνειο από τις τράπεζες οι οποίες είναι εν μέρη και ιδιοκτήτες της.

Καλούμε την εργοδοσία της Altec να επαναπροσλάβει τους απολυμένους συναδέλφους μας και να ακυρώσει το σχεδιασμό για άλλες απολύσεις. Να επαναφέρει τους μισθούς όπως έχει υποσχεθεί. Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν μέχρι τώρα πολλά, φτάνει πια, να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ