Ειδικό Τέλος Στα Ηλεκτροδοτούμενα Ακίνητα


ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

 «ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ»

ΝΕΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ – ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το νέο άγριο χαράτσι ψήφιστηκε στη βουλή την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση εκβιάζει σε υποταγή, με τις απειλές από τη διακοπή του ρεύματος μέχρι και κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και μικρομάγαζων αν δεν πληρωθεί το χαράτσι. Το νέο χαράτσι θα πληρώνουν ακόμα και οι άνεργοι. Δεν θα πληρώσουν γιατί εξαιρούνται οι βιομήχανοι και οι ξενοδόχοι.

Τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ που πάνε να μαζέψουν φέτος και το 2012 δεν είναι για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις – αυτούς τους τσεκουρώνουν συνέχεια – αλλά για να διαθέσουν ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία και τους δανειστές.


Αφενός επιβάλλουν νέα χαράτσια στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα περικόπτοντας έτσι 2 με 2,5 μισθούς και αφετέρου ετοιμάζουν εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις, συγχωνεύουν και κλείνουν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Από τη δική μας αποφασιστικότητα εξαρτάται αν αρνηθούμε – κι αυτό το χαράτσι , μαζί με αυτό της εφορίας – και με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειά πάμε να τους εμποδίσουμε και να αντεπιτεθούμε. 

Δεν χρωστάμε σε κανένα, αυτοί χρωστάνε. Ή εμείς θα πτωχεύσουμε ή η πλουτοκρατία, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Δεν είμαστε μόνοι μας, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης κι αντεπίθεσης. Να κάνουμε τους φόβους τους, πραγματικότητα, αντί για τους δικούς μας «κολασμένους» μήνες να κάνουμε την κατάσταση κόλαση για τα μονοπώλια κι όσους δουλεύουν για λογαριασμό τους.

Την επίθεση του κεφαλαίου τη ζήσαμε έντονα και στον κλάδο μας τα τελευταία τρία χρόνια αφού πάνω από 3.000 είναι οι απολυμένοι, οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και ταυτόχρονα η εργοδοσία στο σύνολο του κλάδου χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μειώνει τους μισθούς στο όνομα της κρίσης. Τα μέτρα αυτά δε θα σταματήσουν εδώ αφού το επόμενο διάστημα με την επικείμενη συγχώνευση Vodafone – Wind και με τις μειώσεις των μισθών που θέλει να επιβάλλει η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, τα προβλήματα αυτά θα οξυνθούν και θα πάρουν τεράστιες διαστάσεις στο σύνολο του κλάδου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, καλεί τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία, να προχωρήσουμε σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να απαιτήσουμε τα νέα αυτά χαράτσια και συνολικά την κρίση να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κανένας δε μπορεί να αντισταθεί μόνος του. Έχει αποδειχτεί ότι ο φόβος τους είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Το ΣΕΤΗΠ μαζί με άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες από πολλούς κλάδους, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους συναδέλφους να προσκομίσουν τα εκκαθαριστικά της “εισφοράς αλληλεγγύης” στο κεφάλαιο ώστε αποφαστικά και οργανωμένα να δώσουμε απάντηση στα εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εργαζομένων απο όλους τους κλάδους που ήδη έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Εκατοντάδες εντάλματα εχούν οργανωμένα επιστραφεί στις εφορίες

Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους

Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας

Κανένας φόβος από τις απειλές  που εκτοξεύουν καθημερινά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Απευθυνόμαστε στο συνδικάτο κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 17:00 – 19:00. 

Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4ος ΟΡΟΦΟΣ

Τηλεφ. Επικοινωνίας : 6977002477, 6936834936, 6970408173, 6973040333

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7μ.μ.

Από ΤΩΡΑ οργανώνουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ των ΔΕΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ

στις 5 τουΟΚΤΩΒΡΗ και την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 19 τουΟΚΤΩΒΡΗ