Όλοι Στην 3ωρη Στάση Εργασίας Στις 19 Δεκέμβρη


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00-15.00μμ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚH ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας 12.00-3.00 μμ που κηρύχτηκε στον ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι δεν έχει καμία αξία, μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες, με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 12.00.

Να αψηφήσουμε τους κήρυκες της υποταγής, τους ντελάληδες περί μάταιων αγώνων, όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους, μοιραίους κι άβουλους αντάμα.

Να μη ξεγελαστεί κανένας μας από τους κυβερνητικούς – και όχι μόνο – πανηγυρισμούς για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης από το Γιούρογκρουπ, γιατί είναι σε όφελος του κεφαλαίου (τραπεζιτών κι άλλων τμημάτων του). Ο λαός, οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν και πάλι το «μάρμαρο» του νέου δανείου με όσα νέα μέτρα χρειαστούν.

Ήδη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φορτώνουν ασήκωτα βάρη σε μισθωτούς – συνταξιούχους , ταυτόχρονα επιχειρούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η ανεργία θεριεύει και πολιορκεί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Με τις νέες μεγάλες αυξήσεις που ετοιμάζουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ κι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στους τομείς Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας θα γίνει νέα αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος.

Όσοι βλέπουν τους άλλους που είναι χειρότερα από εμάς και λένε «καλά είμαστε, ας κάτσουμε ήσυχα», ξεχνάνε ότι δεν έχει τέλος του κακού η σκάλα. Ότι έχουμε σήμερα δεν είναι δεδομένο για αύριο. Μόνο με συντονισμένους μαζικούς ταξικούς αγώνες μπορούμε να τα υπερασπιστούμε.

Στον κλάδο μας ήδη έχουν εξειδικευτεί μέτρα και εφαρμόζονται. 

 


Στον ΟΤΕ, η διοίκηση εξήγγειλε νέα «οικειοθελής αποχώρηση» που αφορά 1.600 εργαζόμενους, με χρόνια στην εταιρία άρα και με περισσότερα δικαιώματα. Στόχος είναι να απολυθούν αυτοί οι εργαζόμενοι ώστε να προσληφθούν νέοι, με τις νέες συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς – φιλοδωρήματα. 

Στη Vodafone ύστερα από τη μείωση μισθών που επιβλήθηκε στους εργαζόμενους, ανακοινώθηκε «οικειοθελής αποχώρηση» πάλι με στόχο παλαιούς εργαζόμενους. Μάλιστα ενώ το πρόγραμμα αρχικά αφορούσε εργαζόμενους στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών, μέσα σε δυο μέρες εξαπλώθηκε σε όλη την εταιρία. Με τρομοκρατία και ψέμα, σύσσωμη η διοίκηση και τα τσιράκια της προσπαθούν με κάθε μέσο να την επιβάλλουν στους συναδέλφους μας.

Στη Wind όλο το προηγούμενο διάστημα γινόντουσαν απολύσεις, ενώ η εργασία σε κάποια τμήματα εντατικοποιήθηκε τόσο πολύ από τη συγχώνευση τμημάτων που συνάδελφοι δεν μπορούσαν ούτε για διάλειμμα να βγουν.

Η E Value έχει προχωρήσει σε προσλήψεις δεκάδων συναδέλφων με μηνιαίες συμβάσεις, μισθούς με τις νέες συλλογικές συμβάσεις. Υψηλόμισθος πια θεωρείται ο εργαζόμενος που παίρνει 400€.

Στη Newsphone όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν απολύσεις, μειώσεις ωραρίων και μισθών αφού η εταιρία εξαιτίας του ανταγωνισμού έχασε ένα μεγάλο κομμάτι του έργου του ΕΟΠΥΥ. Στη Forthnet η διοίκηση ανακοίνωσε μειώσεις μισθών έως και 35% αναδρομικά από το Νοέμβρη ώστε να μειώσει το κόστος και να εξισορροπήσει τους μισθούς προς τα κάτω σύμφωνα με τα νέα μισθολόγια.

Όσα γίνονται γύρω μας, μείωση μισθών – αύξηση ωρών εργασίας, χειροτέρευση εργασιακών συνθηκών είναι και η δική μας ‘’επόμενη μέρα’’. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή παροιμία. 

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 12.00

Δίνουμε μαζικά, ισχυρή απάντηση στους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωής μας.