Συλλαλητήριο 24/01 Ενάντια Στην Εκμετάλλευση Των Νέων


Σε αγώνα κόντρα στο Σχέδιο Δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων, το οποίο αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, συνέχεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586 ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ καλεί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Γυρνάμε δεκαετίες πίσω, που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία», σημειώνει τονίζοντας ότι «το μέλλον που προδιαγράφουν με τα προγράμματα δεν αντιμετωπίζει την ανεργία. Θέλουν τους νέους εργάτες και τη νεολαία να μαθαίνει στην προσωρινή δουλειά, στα ψίχουλα, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ελεημοσύνη. Να μαθαίνει να λειτουργεί ατομικά, να λειτουργεί ασυνδικάλιστη. Να χτυπιέται σταθερά ο κατώτερος μισθός ανεξαρτήτως της εξευτελιστικής μείωσης που υπάρχει σήμερα, να πηγαίνει με όχημα τους νέους συνεχώς παρακάτω. Να τσακίζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Να μην υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, να συνηθίζει στη μαύρη εργασία.

Η κυβέρνηση, με το σχέδιο για την ενίσχυση δήθεν της απασχόλησης των νέων, αξιοποιεί την ανεργία για να επιδοτήσει επιχειρηματικούς ομίλους στους κλάδους της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Ωφελούνται τα αφεντικά που μπουκώνουν με παχυλές επιδοτήσεις και εξασφαλίζουν τζάμπα εργαζόμενους, συνηθίζοντας παράλληλα στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαπαλλαγή.

Προσφέρουν κατάρτιση με τζάμπα εργασία και μετά σε ρίχνουν ξανά στην ανεργία.


 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί «κάθε νέο και νέα εργαζόμενη που θα μπει στα Προγράμματα να πάει με το κεφάλι ψηλά. Από την πρώτη στιγμή να οργανώσουν την πάλη τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να γίνουν η μάχιμη δύναμή τους. Να παλέψουν μέσα από τις γραμμές τους, συλλογικά, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Με συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επαγγελματική σχολή, ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της αντεργατικής βόμβας που θέλουν να μας πετάξουν.

Tο ΣΕΤΗΠ-Θ καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους του κλάδου 

σε συμμετοχή και στήριξη της κινητοποίησης

που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

στις 24 Γενάρη στις 18.30 στο ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ