Πανεργατικό Συλλαλητήριο Του ΠΑΜΕ Στις 11 Ιούλη


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΗ

ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. στο AΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αγωνιστικό τείχος στα νέα αντεργατικά μέτρα.

   Σε συνέχεια της μεγαλοστομίας και των πανηγυρισμών για «ανάπτυξη» έρχεται νέο τσουνάμι αντεργατικών  – αντιλαϊκών μέτρων με :  νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς , τα επιδόματα τις συντάξεις ,  προώθηση  κατάργησης της κυριακάτικης αργίας , χτύπημα στην πενταήμερη εργασία, απελευθέρωση των απολύσεων  νέα δεσμά στη συνδικαλιστική δράση   – στην απεργία  και νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όλα για τη «σωτηρία της χώρας» με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα … στα τάρταρα.

   Άπατο πηγάδι το χρέος , βουνό οι φόροι  που πληρώνουμε και τίποτα δεν γίνεται αφού πάλι και πάλι μας καλούν σε νέες θυσίες για να βγούμε από το …  τούνελ.  Πληρώνουμε χρόνια τώρα για να καταβροχθίζουν υπό τη μορφή κερδών και κάθε λογής κρατικών ενισχύσεων , οι κάτοχοι των επιχειρήσεων, οι καπιταλιστές ή αλλιώς τα παράσιτα που απομυζούν τον πλούτο που παράγουμε οι εργαζόμενοι.

   Στον κλάδο παρά τη μεγάλη ανάπτυξή του, όλα τα προηγούμενα χρόνια , αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική επιθετικότητα , τη μείωση των μισθών , την τρομοκρατία και τις διώξεις ενάντια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα , τις απολύσεις και επαναπροσλήψεις εργαζομένων με τους  χειρότερους κάθε φορά όρους που παρέχει το άθλιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο συγκυβέρνησης – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.


   Είναι απάντηση στην επίθεση , η στάση των  συμβιβασμένων πλειοψηφιών στα επιχειρησιακά σωματεία του χώρου ; Υπάρχουν λύσεις στη λογική να ωφελούνται εργαζόμενοι κι εργοδότες ; Μπορούμε να περιμένουν λύσεις χωρίς να στραφούμε ενάντια στις αιτίες της σημερινής κατάστασης και χωρίς καταλογισμό ευθύνης στους υπεύθυνους για τον αφοπλισμό των εργαζομένων ; Δεν μπορούμε να πάμε ούτε βήμα χωρίς τη σωστή απάντηση σε αυτά τα καίριας σημασίας ερωτήματα. Η ζωή έδειξε – απέδειξε πως το όποιο  θετικό αγωνιστικό βήμα στον κλάδο έγινε με την αποφασιστική  συμβολή  των ταξικών δυνάμεων , του κλαδικού συνδικάτου – του ΣΕΤΗΠ.

   Ελάχιστος χρόνος μας χωρίζει από τη μέρα που τα όσα συζητούν – αποφασίζουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την τρόικα , θα πάνε στη βουλή για ψήφιση τσουβαλιασμένα σε ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο. Το ερώτημα που ορθώνεται αμείλικτο μπροστά στον καθένα μας είναι : Θα επιτρέψουμε την παραπέρα χειροτέρευση της ζωής  μας ;  Το ΣΕΤΗΠ απαντάει , σπάμε το φόβο, παραμερίζουμε αναστολές και δισταγμούς κάθε είδους και προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών  – αντεργατικών νόμων. Είναι ευθύνη και καθήκον κάθε εργαζόμενου , η εναντίωση στην αντεργατική – απάνθρωπη πολιτική που πλουτίζει τους λίγους και φτωχαίνει τους πολλούς.

     Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του. Στήριγμα των όλων εργαζομένων του κλάδου , το κλαδικό συνδικάτο , ο πόλος ταξικής ενότητας και πάλης των εργαζομένων.
Να συζητήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς , σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδουκαι να αποφασίσουμε για ένα μαχητικό αγωνιστικό παρών στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , την ΠΕΜΠΤΗ 11/7 στις 7.30 μ.μ.