Όλοι Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Του ΣΕΤΗΠ-Θ- 24/01/2014


20/12/13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 24 ΓΕΝΑΡΗ

Σαν εργαζόμενοι στον κλάδο Τηλ/νιων &Πληρ/κης αντιμετωπίζουμε την κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας, που εφαρμόζει ήδη το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο ( μειώσεις μισθών, θέσεων εργασίας με προγράμματα «εθελούσιας» αποχώρησης-απόλυσης, δανεική εργασία μέσω θυγατρικών με μισθούς πείνας των 511-680 ευρώ μικτά, ελαστικοποίηση ωραρίου, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κ.λπ.και έχει κάνει την καθημερινή μας ζωή ένα ατελείωτο κυνηγητό «στόχων» για να εξασφαλίσει την αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η παραπέρα υπονόμευση των παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο δημόσιο και το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες περικοπές που σχεδιάζονται στις συντάξεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.

Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του.

Προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους Wind – Vodafone προχώρησαν στη δημιουργία κοινού δικτύου. Συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρία έμειναν ξεκρέμαστοι, έξω από τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Σε Cosmote και Oteplus γίνονται απολύσεις. Στον ΟΤΕ ετοιμάζονται τουλάχιστον 2.000 νέες εθελούσιες αποχωρήσεις στοχευμένες σε παλιούς συναδέλφους με εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Θα αντικατασταθούν με νέους εργαζόμενους των 500€. Οι κινήσεις αυτές στον όμιλο ΟΤΕ θα προκαλέσουν και πάλι αντιδράσεις και σε άλλες εταιρίες του κλάδου (όπως την πιο πρόσφατη στην ΗΟL)γιατί έτσι λειτουργεί ο ανταγωνισμός.Ταυτόχρονα η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων στα τηλεφωνικά κέντρα της Vodafone, του ΟΤΕ της Windτης HOLτης ΜΕΛΛΟΝ τηςEValue, μας έχουν κάνει λάστιχο με τις ελαστικές μορφές εργασίας.Τηντην ίδια στιγμή η ΙΝΤΡΑΚΟΜ αυξάνοντας το κύκλοεργασιών της, συσσωρεύει πλούτη κάτω από την απουσία κλαδικών συμβάσεωνυπογράφοντας ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Οι επιχειρήσεις πληροφορικής ALTEC, ENET, OTS, SINGULARLOGICκάτω από την πίεση κυβέρνησης και Ε.Ε συγχωνεύονται για να αντέξουν στον ανταγωνισμό με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με δεδομένη την συρρίκνωση σε προσωπικό και εργασιακά δικαιώματα. Δεκάδες μικρές επιχειρήσεις τηλεφ. Κέντρα κάτεργα εξυπηρετούν τις πολυεθνικές κάνοντας τη βρώμικη δουλειά, με εργαζόμενους χωρίς το παραμικρό δικαίωμα και σε άθλιες συνθήκες.


 Tο κράτος και η δικαιοσύνη, για λογαριασμό των εργοδοτών έχουν δυσκολέψει την άσκηση των ελάχιστων δικαιωμάτων που απέμειναν από την εργατική νομοθεσία, την υπονομεύουν.

Μπροστά στα ακόμα χειρότερα που έρχονται με τη μορφή διάφορων νέων μέτρων και την υλοποίηση των αποφασισμένων, δεν μπορούμε να περιμένουμε το μοιραίο, αμήχανοι, δειλοί κι άβουλοι αντάμα.

Οι υποχωρήσεις δεν έφεραν καμία προστασία από τις απολύσεις ή τη καθυστέρηση μισθών.

Να βάλουμε αποφασιστικά στην άκρη τα βαρίδια της πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, που πρωτοστάτησαν στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος (μεπαραδείγματα απεργοσπασίας, συμβιβασμού με την εργοδοσία, παραίτηση από την ανάγκηυπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης κ.α.) καθιστώντας το αδύναμο να αντισταθεί- νααντεπιτεθεί.

Σήμερα που τα πράγματα γίνονται καθημερινά όλο και πιο δύσκολα, δεν κρυβόμαστε πίσω από γενικόλογες θέσεις. Αποκαλύπτουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και σας απευθύνουμε έντιμο κάλεσμα εναντίωσης στο σύνολο των σχεδίων που μας κάνουν τη ζωή όλο και χειρότερη. Δεν τάζουμε, δεν υποσχόμαστε. Σας καλούμε μαζί να αγωνιστούμε γιατί τίποτε δεν χαρίζεται.

 Χρειαζόμαστε άμεσα ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του συνδικαλιστικού κινήματος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Με την ουσιαστική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον όμιλο, χωρίς περιορισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς στην οργάνωση της πάλης.

 Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το ΣΕΤΗΠ πιο δυνατό, με περισσότερες δυνάμεις,πράγμα πολύ σημαντικό στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, με την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και του συνόλου των εργοδοτών στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών- Πληροφορικής. Το ζητούμενο για τους εργοδότες είναι να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, να μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και να σαρώσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει. Το δικό μας ταξικό – εργατικό συμφέρον είναι διαμετρικά αντίθετο.

Το ΣΕΤΗΠ είναι ανάγκη των καιρών, σε μια εποχή που υπάρχει πλέον κλάδος με δεκάδες εταιρείες και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Για όσους μετράνε τα πράγματα με μόνο μέτρο σύγκρισης την «εταιρεία» τους ή τον αριθμό των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, να τονίσουμε τα εξής:

1. Το «μπόι» κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν μετριέται μόνο με το πόσα μέλη έχει, αλλά με το αν και κατά πόσο είναι προσηλωμένη στην αγωνιστική προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων με σταθερή εναντίωση στις εργοδοτικές επιδιώξεις.

2. Το μείζον σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, είναι η γραμμή πλεύσης, το αν έχει ή όχι ταξικό προσανατολισμό χωρίς αυταπάτες για λύσεις αμοιβαία επωφελείς για εργαζόμενους – εργοδότες.

3. Το ΣΕΤΗΠ ξεκίνησε τη λειτουργία και δράση του το 2007 και συνεχίζει μια δύσκολη αλλά σταθερή πορεία κόντρα σε ‘’θεούς και δαίμονες’’ που δεν θέλουν με τίποτα την ενιαία αγωνιστική – ταξική οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο.

4. Το ΣΕΤΗΠ, σε πλήρη αντίθεση με τους επικριτές του, ενώνει τους εργαζόμενους, δεν τους διαιρεί και δεν διασπά το κίνημα όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί του. Θέλει τους εργαζόμενους ενωμένους, γιατί η ενότητα στην επιχείρηση και η ενότητα στον κλάδο, είναι άρρηκτα δεμένες.

5. Είναι οι δυνάμεις αυτές που πρέπει να εμπιστευτείς, γιατί μόνο αυτές μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα, να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για ένα σωματείο ταξικά προσανατολισμένο ώστε να μπορεί συντονίσει τον αγώνα στους χώρους δουλειάς ώστε κανείς να μην είναι μόνος του, ένα Συνδικάτο εφιάλτη των εκμεταλλευτών μας.

Την Παρασκευή 24 Γενάρηβγάζουμε συμπεράσματα από την δράση του ΣΕΤΗΠ.

Συμμετέχουμε ενεργά στο Σωματείο μας, συζητάμε, προτείνουμε, πως, καλύτερα, θα οργανώσουμε τους αγώνες

που έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

18:00 Αριστοτέλους 32 – ΕΚΘ  Αίθουσα Συνεδριάσεων 1ου ορόφου

 Στα καλέσματα των εργοδοτών, να συνταχτούν οι εργαζόμενοι κάτω από τη σημαία τους, για να τα βγάλουν πέρα με τους «ανταγωνιστές», μία είναι η απάντηση: Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ανταγωνιστές. Έχουμε συναδέλφους εργαζόμενους στις εταιρίες του κλάδου. Λύση για εμάς είναι ο αγώνας στην προοπτική μιας ενιαίας ΣΣΕ στον κλάδο,και φορέα τηλεπικοινωνιών που θα ικανοποιεί το σύνολο των κοινωνικών αναγκών. Το ΣΕΤΗΠ παλεύει ανυποχώρητα για την αγωνιστική – ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και την ουσιαστική συμμετοχή τους σε μια ενιαία συνδικαλιστική οργάνωσηστον κλάδο ανά νομό. Μια Ομοσπονδία στον κλάδο. Ένα σωματείο ανά επιχείρηση .