Σάββατο 11 Γενάρη, 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Π.Α.ΜΕ. – Ε.Δ.Υ.Ε.Θ. – Σύλλογοι Γυναικών


Τις τελευταίες μέρες τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια  στο Ιράν και η δολοφονία αξιωματούχων του Ιράκ κι ενός Ιρανού στρατηγού αυξάνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή μας, όπου οι πόλεμοι στη Συρία και το Λίβανο, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της, η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ έχουν γίνει ένα πύρινο κουβάρι, που απειλεί να κατακάψει λαούς και χώρες ολόκληρες.


Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο επικίνδυνων εξελίξεων. Η συστράτευση της Ελλάδας με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλες μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας και την πολυδιαφημιζόμενη “γεωστρατηγική της αναβάθμιση”.


Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και το ειρηνικό μέλλον των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας μας. Δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.


Η επιθετικότητα του τουρκικού κράτους, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, απειλεί να εμπλέξει τους δύο λαούς σε μία αιματηρή αντιπαράθεση, από την οποία κερδισμένες θα είναι μόνο οι κυρίαρχες δυνάμεις στις χώρες αυτές και οι μεγάλοι “προστάτες” μας. Οι λαοί θα πληρώσουν βαρύ φόρο για τα άνομα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.


Πληθαίνουν οι αναφορές για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η βάση της Σούδας σε περίπτωση κλιμάκωσης και γενίκευσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν, με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων. Το Ιράν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι αν απειληθεί η ακεραιότητά του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα απαντήσει με χτυπήματα σε στόχους που εκτείνονται μέχρι και τους Ευρωπαίους συμμάχους των Αμερικανών. Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχει κάνει και η Ρωσία. Μαζί με το δολοφονικό ρόλο της Σούδας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεκπαιδεύονται εδώ και χρόνια με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για επιδρομές σε βάρος στρατηγικών υποδομών του Ιράν.


Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθεί να παρουσιάσει το βάθεμα των σχέσεων με το Ισραήλ και τα διάφορα “τριμερή σχήματα”, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ως δήθεν “ασπίδα” στην τουρκική επιθετικότητα και ως “εγγύηση” για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει οικτρά. Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του αστικού κόσμου εφησυχάζουν επικίνδυνα το λαό ότι η Ελλάδα είναι δήθεν “ουδέτερος”  παρατηρητής και “παράγοντας σταθερότητας”.


Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του για τους κινδύνους που παραμονεύουν, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή με τις ΗΠΑ της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συμφωνίας για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βόρεια Αφρική.


Ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική.


– Για την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία συμμετοχή της πατρίδας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

– Για σχέσεις αλληλεγγύης και κοινής δράσης με τους όλους τους λαούς και τα κινήματα της περιοχής, οργανώνοντας την πάλη σε κάθε χώρα ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.