ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/10


ο Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. καταδικάζει την δράση της εγκληματικής  ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του.


Έχει αποδειχθεί ότι με όποια ονομασία και  να εμφανιστούν τα φασιστικά, ναζιστικά κόμματα στην πράξη αποτελούν το μακρύ χέρι των αφεντικών, όπως φανερώνουν και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στο Λαγκαδά σε απεργούς εργαζόμενους της ΑΓΝΟ αλλά και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.


Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.


Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα.


Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.


Ακόμα και σήμερα που η υγεία του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο με ευθύνη των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας και την παράδοση της υγείας στα ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αναπαράγουν αντιδραστικές, σκοταδιστικές λογικές που θολώνουν τον ένοχο και δίνουν άλλοθι στη σημερινή και τις παλαιότερες κυβερνήσεις για να αναπαράγεται η λογική της ατομικής ευθύνης στις πλάτες του λαού.


Τα Συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους θρέφει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους αξιοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.


Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζικοποιούμε τα σωματεία μας έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν.


Συμμετέχουμε στο κοινό σχεδιασμό των σωματείων, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση/συλλαλητήριο καταδίκης την Τετάρτη 7/10, στις 19:00, στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).