8/3: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Την Τρίτη, 8 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση στην οποία καλούν οι Σύλλογοι Γυναικών της πόλης μας, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας. 


Ακολουθεί το κάλεσμα της ΟΓΕ:

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας!
  • Να ξηλωθούν όλες οι  ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.
  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.