ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ


Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο δήμο Λαγκαδά, όπου ένας εργαζόμενος εναερίτης τραυματίστηκε πέφτοντας από κολόνα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών. Ο συνάδελφος, ο οποίος δουλεύει σε υπεργολάβο του ΟΤΕ, μεταφέρθηκε με κατάγματα στο νοσοκομείο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον τραυματισμό του, καθώς και των ευθυνών που προκύπτουν τόσο στον ΟΤΕ όσο και στις εμπλεκόμενες εργολαβικές εταιρείες.


Δεν δεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας κορώνα-γράμματα! 3 μέρες μόλις μετά την περιοδεία κυβερνητικών στελεχών σε εταιρίες του κλάδου μας, που διαφήμισαν την περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, στα ωράρια-λάστιχο, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην εντατικοποίηση που οδηγούν ακόμα και σε εργατικά ατυχήματα.


Πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας και της έλλειψης συντήρησης των υποδομών (όπως είναι οι ξύλινες κολώνες) βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού η συντήρηση και τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων είναι κόστος για την εργοδοσία.


Ευχόμαστε ολόψυχα στον συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση.

  • Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους.
  • Η εταιρεία να αναλάβει όλο το κόστος νοσηλείας και αποκατάστασης του συναδέλφου.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στην πράξη την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Να γυρνάμε όλοι σώοι στις οικογένειες μας.
  • Να ενταχτούν οι εργαζόμενοι εναερίτες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να καταργηθούν οι εργολαβίες και υπεργολαβίες στον ΟΤΕ και να απορροφηθούν σε αυτόν όλοι οι εργαζόμενοι.
  • Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία εκτός έδρας να μη λείπουν πάνω από μία εβδομάδα και να μην μεσολαβεί λιγότερο από μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο εκτός έδρας.


Το σωματείο μας θα είναι δίπλα και θα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς, αν έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην “κουκουλωθούν” οι διαδικασίες που πρέπει  να γίνουν ώστε ο εργαζόμενος να επιστρέψει αρτιμελής στην εργασία του.


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ