TASKUS: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ TASK US!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Task Us προχώρησε σε μια άδικη και εκδικητική απόλυση. Πρόκειται για εργαζόμενη που κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, έχοντας και συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας στις απεργίες του Μαρτίου για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, αλλά και με συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Και όλα αυτά, 10 μέρες πριν κλείσει ένα χρόνο εργασίας στην TaskUs, έτσι ώστε η εταιρεία να γλιτώσει και τη νόμιμη αποζημίωση που θα έπρεπε να δώσει.


Η TaskUs θέλει το προσωπικό της χωρίς δικαιώματα, ώστε να μπορεί να το ξεζουμίζει ανεμπόδιστα, όπως και κάθε άλλη εταιρεία, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν αυτό το αντεργατικό πλαίσιο. Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί, αλλά να ανέχεται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα για να βγάζει η εταιρεία το μέγιστο δυνατό κέρδος! Την ίδια περίοδο, εργαζόμενες από το ίδιο Project αναγκάστηκαν να παραιτηθούν λόγω burnout!


Η εταιρεία φοβάται την αντίδραση των εργαζομένων όπως αποδείχθηκε στις πρόσφατες απεργίες του Μάρτη, όπου με διάφορα επιχειρήματα προσπαθούσε να τους αποτρέψει από το να συμμετέχουν. Η απόλυση της συναδέλφισσας είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας!


Η εργαζόμενη μαζί με το Σ.Ε.ΤΗ.Π. προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Η απόλυση δεν έμεινε και δε θα μείνει αναπάντητη! Απάντηση χρειάζεται να δώσουν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, διεκδικώντας επιστροφή της απολυμένης στη δουλειά, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας! Δεν ανεχόμαστε να απολύονται συνάδελφοί μας, επειδή «τόλμησαν» να μιλήσουν! Μπλόκο στις απολύσεις. Είναι δικαίωμά μας να διεκδικούμε καλύτερη ζωή. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, όλα όσα έχουμε ανάγκη και πρέπει να διεκδικήσουμε σήμερα, περνάνε μέσα από το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την υπεράσπιση της συναδέλφισσάς μας!


Εδώ και τώρα:


  • Να ανακληθεί η απόλυση και να επιστρέψει άμεσα η συναδέλφισσα στη δουλειά.
  • Αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων. Κατώτατος μισθός στα 1400€ μικτά.
  • Μία επιπλέον ημέρα άδειας για κάθε μέρα αργίας που δουλεύουν οι εργαζόμενοι.
  • Η προσαύξηση για την εργασία κατά τις αργίες πρέπει να δίνεται πάνω στον μισθό του εργαζόμενου και ΟΧΙ πάνω στο βασικό μισθό.
  • Μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας για αποφυγή ασθενειών ή επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων.
  • Προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζεται, ώστε ο ρυθμός εργασίας να είναι ανθρώπινος.
  • Άμεση ανταπόκριση του HR σε αιτήματα του προσωπικού για χορήγηση εγγράφων.
  • Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εταιρείας.