ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ TASKUS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12 16:00-19:00


 Όλες και όλοι στην κινητοποίηση την ίδια μέρα στις 16:30 μπροστά στα γραφεία της εταιρείας


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!


ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Το 2023 οδεύει στη λήξη του, μαζί και ένα από τα projects της TaskUs. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι στο project αυτό που δεν τους έχει ανακοινωθεί η μεταφορά τους σε κάποιο άλλο ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται. Με άλλα λόγια, η εταιρεία στέλνει τους συναδέλφους στην ανεργία!


Δεν μας πείθουν ότι δεν υπάρχει θέση για τους συναδέλφους μας σε άλλα project. Δεν μιλάμε για κανένα περίπτερο, αλλά για μία πολυεθνική εταιρεία με πάνω από 150 πελάτες-μεγαθήρια, όπως διαφημίζει, με καθαρά κέρδη πέρυσι 40 εκατομμύρια δολάρια. Κέρδη που βγήκαν από την δουλειά των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων της, με εντατικοποίηση, συνεχή “improvement plans”, ένα ασταμάτητο κυνηγητό άπιαστων στόχων που αναθεωρούνται συστηματικά προς τα πάνω, μια σταθερή ανησυχία μήπως αξιολογηθεί κανείς αρνητικά, εργασιακή ανασφάλεια. Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι.


Όσο κι αν μας πλασάρουν το «people first», γίνεται φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρει ο εργαζόμενος παρά μόνο τα κέρδη τους και να μην αρθρώνει κανείς αγωνιστικό λόγο απέναντι στην πίεση. Το ίδιο πρόσωπο έδειξε η εργοδοσία και τον Μάιο, απολύοντας συνάδελφο που απέργησε και διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτό κάνει και τώρα, αφήνοντας στον αέρα συναδέλφους από τμήμα που είχε πρωτοστατήσει σε απεργίες και διεκδικήσεις. Πρόκειται μάλιστα για πολυεθνική εταιρεία, από αυτές που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διαφημίζουν ως σπουδαίες επενδύσεις που προσφέρουν «πολλές και καλές θέσεις εργασίας». Τόσο καλές που αν μιλήσεις χάνεις τη δουλειά σου!


Δεν δεχόμαστε η ζωή μας να εξαρτάται από το κάθε project και το πώς αυτό θα πάει! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας για σταθερή δουλειά με σταθερό  εισόδημα, το δικαίωμά μας να μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας, να ξέρουμε τι μας  ξημερώνει αύριο. Για αυτό και διεκδικούμε κανείς να μην είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, οι εργαζόμενοι να καλυπτόμαστε από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με κατοχυρωμένα δικαιώματα.


Να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας! Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανείς άνεργος. Αύριο ίσως είμαστε κι εμείς στη θέση τους! Να κοπεί το θράσος της εταιρείας!


Διεκδικούμε:

– Ούτε σκέψη για απολύσεις, κανένας να μη μείνει άνεργος, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οι συνάδελφοι να απορροφηθούν άμεσα σε άλλα project χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή των όρων δουλειάς.

– Αυξήσεις στους μισθούς για όλο το προσωπικό της TaskUs. Κανείς κάτω από 1400€ μικτά.

– Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εταιρείας.

– Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς. Όχι στο συνωστισμό, μέτρα για επαρκή εξαερισμό.