Να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού


Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πέμπτη 25/1, στις 19:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου


Εδώ και τρεισήμισι μήνες διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά και της χώρας μας, καθώς και την αδράνεια των διεθνών  οργανισμών.


24 χιλιάδες νεκροί – Πάνω από 50.000 τραυματίες

Δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενοι

7 στα 10 θύματα είναι παιδιά και γυναίκες


Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο, σε ερείπια χωρίς τρόφιμα, νερό, νοσοκομεία, φάρμακα και θέρμανση για εκατομμύρια ανθρώπους. Το έγκλημα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που μετρά δεκαετίες, σήμερα κορυφώνεται σπέρνοντας θάνατο, προσφυγιά, δυστυχία.


Η αιτία για ακόμη μια φορά είναι τα συμφέροντα των λίγων που συγκρούονται για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.


Για αυτό το λόγο σφάζεται ο παλαιστινιακός λαός, με κίνδυνο η φωτιά του πολέμου να εξαπλωθεί παντού, όπως δείχνει και η πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας στην Υεμένη. Ο βομβαρδισμός των πόλεών της φουντώνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να εμπλακούν άμεσα και άλλες χώρες σε πολεμικές αναμετρήσεις, ο πόλεμος να χτυπήσει κι άλλες χώρες και λαούς.


Η ελληνική κυβέρνηση, για τα συμφέροντα και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου εμπλέκει τη χώρα μας σ’ αυτό το πύρινο κουβάρι. Μετά την αποστολή της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας και στην Ερυθρά Θάλασσα, πλάι στις κανονιοφόρες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Εμπλέκει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και σε θανάσιμους κινδύνους.


Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για τα συμφέροντα των λίγων, εφοπλιστών και βιομηχάνων, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών, με το μάτι στραμμένο στη «λεία» του πολέμου. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών:


• Διατηρεί τους μισθούς πείνας. Στηρίζει το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.

• Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.

• Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει τα Δημόσια πανεπιστήμια, προωθώντας τα αντίστοιχα ιδιωτικά που καμία δυνατότητα πρόσβασης δε θα έχουν λαϊκές οικογένειες


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συνεργούς στο έγκλημα ενάντια των λαών, στην πολιτική που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι τα υπόλοιπα κόμματα που υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που παρουσιάζουν σαν μονόδρομο αυτές τις επιλογές. Είναι τα κόμματα που όταν βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις είτε συμμετείχαν στο μακέλεμα των λαών σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, είτε ψήφιζαν συμφωνίες για νέες Βάσεις και υπέγραφαν μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που έσπρωχναν πιο βαθιά στο στόμα του λύκου τον λαό μας.


Δεν θα καθίσουμε αμέτοχοι την ώρα που σφάζονται παιδιά, ένας ολόκληρος λαός!


Δεν δεχόμαστε να μπαίνει ο λαός μας στο στόμα του λύκου, να γίνεται στόχος αντιποίνων, για να λάβουν τα μεγάλα συμφέροντα κομμάτι από τη λεία.


Οργανώνουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνουμε τη δράση μας!


Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα, να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί επιτέλους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
  • Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στην Υεμένη.
  • Να γυρίσουν πίσω τα οπλικά συστήματα, το στρατιωτικό προσωπικό και ότι άλλο παρέχει η χώρα μας στους φονιάδες των λαών. Κανένας φαντάρος, κανένας αξιωματικός έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην πατρίδα μας.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης • Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) •Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης • Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας • Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης • Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης • Συνδικάτο Τροφίμων Γάλακτος Ποτών Κ. Μακεδονίας • ΣΕΤΗΠ • ΣΕΤΕΠΕ