Teleperformance: Νέα απεργία 19 Φλεβάρη!


Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE ΣΤΙΣ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE ΚΑΙ ΤΗΣ COSMOTE E-VALUE

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE


Η απεργία που πραγματοποιήθηκε στην Teleperformance στις 8 Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή! Χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους πήραν μέρος, ενώ κρατάμε την καρδιά μας ανοιχτή σε όσους δεν έκαναν το βήμα, λόγω παραπληροφόρησης, σύγχυσης, εκφοβισμού από τη διοίκηση, ακόμη και δυσπιστίας για το πόσο μαζική θα ήταν η απεργία. Συνάδελφοι, σας θέλουμε αύριο στο πλευρό μας! Η ενωτική ατμόσφαιρα που επικράτησε, αποκαλύπτει πως επρόκειτο μόνο για τον πρώτο γύρο του αγώνα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά!


Πανελλαδικά η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής, ενώ στην Αθήνα η απεργία συμπεριέλαβε και άλλα μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα όπως η WebHelp, η TTEC και η Fοundever. Αθροιστικά, συμμετείχαν περίπου 3000 εργαζόμενοι, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις νέκρωσαν ολόκληρα τμήματα. Στην Teleperformance στα Χανιά η συμμετοχή ήταν στο 95%! Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας αποδεικνύει το εξής: Πως ακόμα και πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσοί όπως η Teleperformance που μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς, ως μέσο εξασφάλισης κέρδους, είναι ανίσχυρες να καταφέρουν το οτιδήποτε όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, οργανώνονται και αποφασίζουν συλλογικά να αντεπιτεθούν! Εμείς δίνουμε ζωή στα κτίρια, φοράμε τα ακουστικά, παίρνουμε tickets! Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν κέρδη!


Το γεγονός πως τόσοι συνάδελφοι αψήφησαν το φόβο του προηγούμενου διαστήματος είναι συγκλονιστικό και αποκαλύπτει πως μέσα σε πολύ λίγο χρόνο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, δεν είναι στατικά. Οι διαθέσεις μεταβάλλονται και σε αυτό επιδρά τόσο η πραγματικότητα, οι συνθήκες ζωής που επιδεινώνονται, όσο και οι παρεμβάσεις των σωματείων, η δική μας πρωτοπόρα δράση που ανοίγει δρόμους.


Συνεχίζουμε με νέα 24ωρη απεργία από τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 07.00 έως την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 07.00 για την Teleperformance, αλλά και την Cosmote/e-Value, στηρίζοντας την απόφαση των εργαζομένων την Αθήνα με το ΣΕΤΗΠ Αττικής. Η απεργία στις 8 Φλεβάρη ήταν το πρώτο βήμα. Δεν κάνουμε πίσω! Κλιμακώνουμε, προχωράμε δυναμικά διεκδικώντας:

  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους όπου αυτό δεν υπάρχει.
  • Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας.
  • 5 ημέρες-7 ώρες την ημέρα-35 ώρες την εβδομάδα.
  • 20 % Αύξηση στο μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα.
  • Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
  • Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%.
  • Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής.
  • Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση του καθεστώτος σύγχρονής δουλείας .
  • Διάλειμμα μίας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες. Εξαιρουμένων των διαλειμμάτων για προσωπικές ανάγκες (τουαλέτα).
  • Έγκαιρη ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση από το ένα έργο στο άλλο.
  • Πλήρης πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με την λήξη του ωραρίου.
  • Προστασία νεαρών μητέρων και ατόμων με προβλήματα υγείας.
  • Κατάργηση του “clean desk policy” (όπου αυτό εφαρμόζεται) που παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλώντας προβλήματα υγείας και υγιεινής (π.χ απαγορεύοντας να έχουν οι εργαζόμενοι μαζί τους φάρμακα ή είδη ατομικής υγιεινής μαζί τους στο χώρο δουλειάς).