ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Ένας χρόνος από την δολοφονία 57 συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους και συναδέλφων μας. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε με το σύνθημα που δονούσε τότε και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Μετατρέπουμε αυτήν την μέρα σε μέρα απεργίας, μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης και διεκδίκησης!      

  • Γιατί, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών αποτιμάται από τους πιο κερδοφόρους, με πολυδιαφημιζόμενες επενδύσεις, οι εργαζόμενοι  βλέπουμε τους πραγματικούς μισθούς μας να μειώνονται λόγω ακρίβειας, επίμονου πληθωρισμού και φοροληστείας.
  • Γιατί την στιγμή που έχει ανέβει κατακόρυφα η παραγωγικότητα τις εργασίας, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του εργάσιμου χρόνου, εμείς δουλεύουμε πιο εντατικά, με άπιαστη στοχοθεσία, με ατελείωτη υπερωριακή απασχόληση, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
  • Γιατί την στιγμή που οι εργοδότες μας ανταγωνίζονται για τα δισεκατομμύρια του ψηφιακού μετασχηματισμού, εμείς αγωνιζόμαστε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, το ρεύμα, το ενοίκιο που είναι στα ύψη, την διπλάσια βενζίνη που πληρώνουμε για να πάμε στις δουλειές μας λόγω και του flyover.
  • Γιατί ενώ υλοποιούνται τεράστιες κερδοφόρες επενδύσεις στην «πράσινη ενέργεια», εμείς πληρώνουμε πανάκριβα τα καύσιμα και την ενέργεια, με την τιμή της κιλοβατώρας στην ηλεκτρική ενέργεια να είναι διπλάσια σε σχέση με το 2020.
  • Γιατί την στιγμή που λείπουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, προστασία από καταστροφές, η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) επιλέγει να δίνει 7 δις σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, να μας μπλέκει ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Οι εργοδότες μας, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, η μία σε συνέχεια της άλλης, προχωράν ακόμα και σε απολύσεις, όταν βλέπουν ότι τα κέρδη τους δεν είναι αυτά που υπολόγιζαν!


Είναι σε εξέλιξη σημαντικοί αγώνες στον κλάδο, όπως στην TaskUs και στο EKETA, για να ανακληθούν απολύσεις εργαζομένων, για καλύτερους μισθούς, καλύτερους όρους εργασίας. Στην Teleperformance, στα μεγαλύτερα τηλεφωνικά κέντρα της Αττικής διεξάγεται ένας μεγαλειώδης, πρωτόγνωρος και ιδιαίτερα ελπιδοφόρος αγώνας, με τους εργαζόμενους να οργανώνονται και να απεργούν κατά χιλιάδες διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις αορίστου χρόνου, καλύτερες συνθήκες εργασίας! Τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!


Αλλά και σε μεγάλους χώρους πληροφορικής που οι εργαζόμενοι οργανώνονται και διεκδικούν επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Υπάρχουν θετικές διεργασίες που φωτίζουν τη σωστή κατεύθυνση πάλης ενάντια στη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Με μαζικοποίηση των ζωντανών διαδικασιών, με ουσιαστική συμμετοχή, συζήτηση και με αγωνιστικές αποφάσεις.


Δεν δεχόμαστε οι ζωές μας να μπαίνουν στο ζύγι έσοδα – έξοδα! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας για σταθερή δουλειά, το δικαίωμά μας να μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας, να ξέρουμε τι μας  ξημερώνει αύριο.


Οργανώνουμε την απάντηση των εργαζομένων! Ενισχύουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!


Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τον κάνουμε υπόθεσή μας! Τον αγώνα των αγροτών που δίνουν μάχη επιβίωσης. Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία της λαϊκής στέγης. Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στην σωστή πλευρά της ιστορίας!


Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική! Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! Αυτό το σύνθημα θα κυριαρχήσει και πάλι στους αγώνες του λαού μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών μας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης.
  • 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο.
  • Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Όχι στην εντατικοποίηση. Προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζεται.
  • Κατάργηση ΦΠΑ και πλαφόν στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Φτηνό ρεύμα και φυσικό αέριο. Κατάργηση εμμέσων φορών και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και καυσίμων.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χεριά fund ή τραπεζίτη.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές.
  • Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

28 Φλεβάρη απεργούμε, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου