Καταγγελία για την εμφάνιση φασιστικού μορφώματος στην Θεσσαλονίκη



Καταγγέλλουμε την εμφάνιση φασιστικού μορφώματος που αυτοπαρουσιάζεται σαν «εργατικό σωματείο» το οποίο μάλιστα έκανε το πρώτο μάζεμά του στο κτήριο της ΕΔΟΘ. Είναι πρόκληση και προκαλούν πολλά ερωτηματικά τα ζητήματα που ανέδειξε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΔΟΘ, το ποιος και πως έδωσε χώρο σε αυτό το μόρφωμα, μιας και το προεδρείο της ΕΔΟΘ δηλώνει άγνοια για το ζήτημα.


Η εμφάνιση της συγκεκριμένης ομάδας την συγκεκριμένη περίοδο μόνο τυχαία δεν είναι. Γίνεται σε μια περίοδο που δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης στο λαό και στους εργαζόμενους, που αναπτύσσονται νέοι αγώνες σε μια σειρά χώρους δουλειάς, που γεννιέται μια νέα δυναμική, όπως εκφράστηκε και με την μεγάλη επιτυχία των μεγάλων απεργιακών αγώνων που δόθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη, για αυξήσεις στους μισθούς, για την Πρωτομαγιά. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που όλο και μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας και την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που ενισχύεται η επίθεση στα δικαιώματα του λαού για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των αφεντικών.


Πάντα τέτοιες περιόδους το κράτος και η εργοδοσία προσπαθούν να αμολήσουν τα σκυλιά τους, για να πουλήσουν «αντισυστημικότητα» και ρατσισμό, αλλά και για να φοβίσουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Για αυτό και προμοτάρονται από τα ΜΜΕ διάφοροι εθνικιστές, για αυτό και βγήκε από τη φυλακή ο ναζιστής-τσιράκι των αφεντικών Μιχαλολιάκος. Γι αυτό και η ΕΕ, από τη μια εντείνει την προπαγάνδα για να περάσει στη συνείδηση του λαού η ανιστόρητη εξίσωση φασισμού κομμουνισμού, και από την άλλη διαφημίζει τους ναζιστές του Αζόφ, και δίνει άλλοθι στους υμνητές των ναζί.


Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στην ζώνη του Περάματος αλλά και συνολικά, που για λογαριασμό των εφοπλιστών, των εργοδοτών, στήσανε σωματείο για να βάλουν στον πάγο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ζώνης, φτιάξανε δουλεμπορικά γραφεία, χτυπώντας, τρομοκρατώντας, δολοφονώντας μετανάστες, επιτιθέμενοι σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, φτάνοντας λίγες μέρες αργότερα στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Άλλωστε αυτές τις υπηρεσίες έρχεται να δώσει και το συγκεκριμένο μόρφωμα, αφού στη συγκεκριμένη σύναξη, ανέφεραν σαν σκοπό του «σωματείου» τους, τη συνεργασία μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών (δηλαδή να τα βρούμε με αυτούς που μας δίνουν μισθούς πείνας, μας έχουν σπαστά ωράρια, και συμβάσεις ορισμένου χρόνου), και όπου τα προβλήματα φτάνουν στο απροχώρητο, κλιμάκιο της γκρούπας να λειτουργεί σαν πυροσβέστης και να τα βρίσκει με τον εργοδότη!


Ο λαός της Θεσσαλονίκης, τα εργατικά σωματεία έχουν δώσει απάντηση κάθε φορά που τα φασισταριά προσπάθησαν να βγουν από τις τρύπες τους. Στην Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, όπου πήγαν να εμφανιστούν πήραν την απάντησή τους.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Να μην σταθούν οι φασίστες, τα καλύτερα σκυλάκια των αφεντικών, σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμία γειτονιά. Να μην δοθεί χώρος πουθενά, αν τολμήσουν να ξαναεμφανιστούν. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, παλεύουμε ενάντια στην εργοδοσία και στα μαντρόσκυλά της!


Φασίστες τσιράκια των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!