Skip to content

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΥΜΕΣΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • ΠΑΝΟ
    • BINTEO
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
    • Q&A
    • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
    • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • Instagram
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Καταγγελία
  • Κινητοποιήσεις

ΣΕΤΗΠ: ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ! 

21 Ιανουαρίου, 2026
15ea48c5-6936-477e-a497-7cd1002d2e13

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 22/1 ΣΤΙΣ 9:00Π.Μ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ.

Το ΣΕΤΗΠ στηρίζει το κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την «Οικονομία του Πολέμου» που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο ΑΠΘ.

Το συνέδριο αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και θα συμμετάσχουν σε αυτό – εκτός από πανεπιστημιακούς και ερευνητές – απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού, επιτελάρχες του US Military Group Greece και εκπρόσωποι της πολεμικής βιομηχανίας. Το συνέδριο θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση του πολέμου ως επενδυτικής ευκαιρίας, η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η αξιοποίηση των κυρώσεων ως εργαλείου οικονομικής επιθετικότητας της ΕΕ, η διασφάλιση της ασφάλειας κρίσιμων υποδομών της χώρας σε περίπτωση επίθεσης, η ανάπτυξη έρευνας διττής χρήσης καθώς και γενικότερα ζητήματα οικονομίας και διεθνών συνεργασιών στον τομέα της άμυνας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δείχνει» ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της βαθύτερης εμπλοκής της πανεπιστημιακής έρευνας στην πολεμική οικονομία και της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας για τις ανάγκες του πολέμου. Εντάσσεται στη συνολικότερη κατεύθυνση που μπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους διεθνείς ανταγωνισμούς και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό…

Παράλληλα, επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος αποδοχής αυτής της κατεύθυνσης μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους εργαζόμενους. Μια κατεύθυνση που μοιραία οδηγεί σε περιστολή δικαιωμάτων, εντατικοποίηση και αυταρχισμό (ας θυμηθούμε το νέο πειθαρχικό «δίκαιο» εργαζομένων και φοιτητών που ψηφίστηκε την προηγούμενη χρονιά και μπορεί να αξιοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση), καθώς και σε υπονόμευση εργασιακών κατακτήσεων. 

Άλλωστε, τα τεράστια κονδύλια που κατευθύνονται στην ενίσχυση της πολεμικής οικονομίας προκύπτουν από περικοπές σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές δαπάνες (όπως έχει αποδειχθεί και από τα προγράμματα “ReArm Europe”, “SAFE” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την απαίτηση για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ για τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ).

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τα μέλη του να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, διαδηλώνοντας μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Φοιτητών κατά τις μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22/1, στις 9 πμ, έξω από την είσοδο της Αίθουσας Τελετών ΑΠΘ.

Απαιτούμε:

  • Καμία σύνδεση του πανεπιστημίου με στρατιωτικά – πολεμικά προγράμματα. Έξω το ΝΑΤΟ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί φορείς από το πανεπιστήμιο.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.
  • Έρευνα και εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας.

Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του Πολέμου τα σφαγεία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

malgara-01
  • Αλληλεγγύη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.  Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα τους.

14 Ιανουαρίου, 2026
VENEZUELA-2-696x464
  • Αλληλεγγύη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

4 Ιανουαρίου, 2026
15ea48c5-6936-477e-a497-7cd1002d2e13
  • Αλληλεγγύη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

30 Δεκεμβρίου, 2025

Συλλαλητήριο 6 Σεπτέμβρη στη Πλατεία ΧΑΝΘ στις 17:30.

  • setip_thess

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.
  • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2/6/2020
  • ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο ΤΙΤΑΝ
  • ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΤΙ; Μια ματιά στη νέα κατάσταση
  • Πρωτομαγιά 2020: Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός
  • <<
  • 1
  • ...
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • >>

ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

  • ΣΕΤΗΠ:ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12, 19:00, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
  • Συνοπτικός Εργασιακός Οδηγός του Π.Α.ΜΕ.
  • Εθνική Γεν. Συλ. Σύμβαση (2010-2012)
  • Εκδημοκρατισμός Συνδικαλιστικού κινήματος
  • Συνδικάτα & Οργανώσεις
  • Εργασία Με Οθόνες
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Instagram
Copyright © All rights reserved